fbpx

Italian Open: Με Μάρεϊ – Φονίνι αρχίζει το πρόγραμμα

Italian Open: Με Μάρεϊ – Φονίνι αρχίζει το πρόγραμμα

Δύσκολο έργο θα έχει ο Άντι Μάρεϊ στο Italian Open καθώς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Φάμπιο Φονίνι.

 Ο Βρετανός πήρε τον πρώτο του τίτλο μετά από σχεδόν 4 χρόνια κάνοντας την ανατροπή απέναντι στον Τόμι Πολ στον τελικό της Εξ-Αν-Προβάνς σε τουρνουά Challenger. Ο ίδιος μετράει 2 ήττες στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις απέναντι στον Φονίνι, όπως συνέβη στην πιο πρόσφατη στην Σανγκάη το 2019. Ο Μάρεϊ, νούμερο 42 κόσμου πλέον, σε περίπτωση που νικήσει τον Φονίνι μπορεί να αντιμετωπίσει στην συνέχεια τον νούμερο 30, τον Μίομιρ Κετσμάνοβιτς από την Σερβία.

 Νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι το ίδιο μισό του ταμπλό με τον Μάρεϊ επιστρέφοντας στη δράση μετά την απουσία του από το Madrid Open εξαιτίας τραυματισμού. Ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει είτε τον Λούκα Βαν Ας είτε τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι και στον τρίτο γύρο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος είτε του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ είτε του Σταν Βαβρίνκα.

Στο άλλο μισό του ταμπλό βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος αναζητά την 3η διαδοχική κατάκτηση του τίτλου. Ο 20χρονος Ισπανός, που πήρε τον τίτλο της κορυφαίας αποκάλυψης της χρονιάς στα παγκόσμια βραβεία της ακαδημίας Laureus, θα περάσει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης τον Τζόκοβιτς μετά το ιταλικό όπεν από την στιγμή που θα δώσει ένα ματς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις