fbpx

Πρωταθλήτρια στο 25άρι της Ιταλίας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Πρωταθλήτρια στο 25άρι της Ιταλίας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Στην κορυφή του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Σαρδηνίας στα μονά έφτασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, το οποίο διεξαγόταν αυτές τις μέρες (1-7/5), πραγματοποιώντας το απόλυτο των νικών.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε στον τελικό της άλλοτε No. 153 του κόσμου Κατίνκα Φον Ντάιχμαν από το Λιχτενστάιν με 6-4, 6-1, μέσα σε 79 λεπτά παιχνιδιού, και έφτασε στον 14ο τίτλο καριέρας της.

Στο 1ο σετ, αμφότερες σέρβιραν με επιτυχία μέχρι το 4ο game (2-2), για να κάνει το 1ο break η Βαλεντίνη στο αμέσως επόμενο, αλλά και να διευρύνει τη διαφορά στο 6ο game με νέα υπεράσπιση του σερβίς της (4-2).

Με back to back break μεγάλωσε κι’ άλλο την απόσταση από την No. 4 του ταμπλό, η οποία ωστόσο πήρε πίσω το ένα από τα δύο break στη συνέχεια, όμως δεν αποσόβησε την απώλεια της πρώτης στροφής του αγώνα στο 10ο game (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του τελικού της Σαρδηνίας, με ένα επιβλητικό σερί 5/5 κερδισμένων games, προσθέτοντας στο ενδιάμεσο 3(!) νέα break, η Γραμματικοπούλου κλείδωσε τον τίτλο του τουρνουά (5-0).

Η No. 347 στον κόσμο μείωσε προσωρινά με το 2ο break της στην αναμέτρηση, αλλά πλέον ήταν αργά για να ξαναμπεί στο ματς, μιας και με νέο break η Ελληνίδα έβαλε τέλος στον αγώνα, και έφτασε πανηγυρικά στην πρώτη φετινή της κατάκτηση (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις