fbpx

Madrid Open: Back to back πρωταθλητής στη Μαδρίτη ο Αλκαράθ (vid)

Madrid Open: Back to back πρωταθλητής στη Μαδρίτη ο Αλκαράθ (vid)

Πρωταθλητής του Mutua Madrid Open αναδείχθηκε ο φανταστικός Κάρλος Αλκαράθ, που επικράτησε δύσκολα του μαχητικότατου Γιαν Λέναρντ Στρουφ και με 6-4, 3-6, 6-3 μετά από δυόμιση ώρες αγώνα, για να ολοκληρώσει την back to back κατάκτηση του τίτλου στην πατρίδα του.

Ο 20χρονος (προ ολίγων ημερών) Ισπανός έφτασε στην 21η διαδοχική νίκη του στα κορτ της χώρας του, ενώ παράλληλα κατέκτησε και τον 4ο τίτλο σε Masters διοργάνωση, αλλά και τον 10ο συνολικά στην καριέρα του.

Στο 1ο σετ, ο Αλκαράθ έκανε break με το “καλησπέρα, ενώ με ένα μεγάλο hold κράτησε την ακεραιότητα του σερβίς του και πήρε ασφαλές για την ώρα προβάδισμα (2-0). Ο Στρουφ κατάφερε να σβήσει άμεσα το break και να προηγηθεί παροδικά, όμως με νέο break στο 7ο game ο Ισπανός πέρασε ξανά μπροστά (4-3), ενώ σέρβιρε για το σετ στο 10ο game με απόλυτη επιτυχία.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά του 33χρονου Γερμανού να πατήσει το γκάζι, ξεκινώντας με σερί 3/3 κερδισμένα games, για να βάλει τα θεμέλια της ισοφάρισης από νωρίς (3-0). Με το ματς να εξελίσσεται δίχως break στη συνέχεια, ο No. 65 του κόσμου έκανε το 1-1 στα σετ, και έστειλε τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης στο decider (6-3).

Εκεί, αμφότεροι ξεκίνησαν αλάνθαστα από τη γραμμή του σερβίς (1-1), όμως με break στο 4ο game ο Αλκαράθ πήρε σαφέστατο προβάδισμα τίτλου (3-1). Εν συνεχεία σέρβιρε καλά και έδωσε νέες διαστάσεις στο προβάδισμά του (4-1), το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε για να ολοκληρώσει έναν ακόμα θρίαμβο (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις