fbpx

Madrid Open, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: “Λύγισε” από τη No. 2 του κόσμου η Μαρία (vids)

Madrid Open, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: “Λύγισε” από τη No. 2 του κόσμου η Μαρία (vids)

Τέλος στο νικηφόρο σερί της Μαρίας Σάκκαρη έβαλε η Αρίνα Σαμπαλένκα, που επικράτησε με 6-4, 6-1 της 27χρονης Ελληνίδας μετά από μία ώρα και 25 λεπτά παιχνιδιού, στο πλαίσιο του 1ου χρονικά ημιτελικού του Mutua Madrid Open.

Αυτή ήταν η 9η συνάντηση των δύο τενιστριών στο κορτ, με την No. 2 του κόσμου να πετυχαίνει την 6η της επικράτηση σε βάρος της Μαρίας, και μάλιστα στην πρώτη τους αναμέτρηση σε χωμάτινη επιφάνεια (6-3).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε αρκετά λάθη σήμερα από τη γραμμή του σερβίς, τελειώνοντας τον αγώνα με 47% από τα πρώτα, ενώ είχε και 6 διπλά λάθη που κόστισαν σε σημαντικά σημεία. Η φιναλίστ έφτασε στα 22 winers, είχε 4/10 break points, ενώ περιορίστηκε μόλις σε 3 διπλά λάθη στην αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά, η Μαρία ολοκλήρωσε μία εξαιρετική αγωνιστική παρουσία στη WTA 1000 διοργάνωση της Μαδρίτης, έχοντας συγκομιδή τεσσάρων νικών και μίας ήττας, έδειξε πως βρίσκει ξανά τον καλό αγωνιστικό εαυτό της, ενώ υπερκάλυψε τους 65 βαθμούς που είχε να υπερασπιστεί.

Όσο για την 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία, έχει στα χέρια της το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (6/5), και θα περιμένει τη νικήτρια της βραδινής αναμέτρησης (22:30), ανάμεσα σε Ίγκα Σφιόντεκ και Βερόνικα Κουντερμέτοβα, για να μάθει την τελευταία της αντίπαλο στο τουρνουά.

YouTube video

Το ματς:

Αναφορικά με τη διακύμανση του παιχνιδιού, η Σαμπαλένκα ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, και το έκανε καλά κρατώντας τη Μαρία στους δύο πόντους (1-0), της έσπασε άμεσα το δικό της στο 2ο game, ενώ γλύτωσε και από break point της Ελληνίδας στο αμέσως επόμενο, για να διευρύνει το αρχικό της προβάδισμα (3-0).

Έβγαλε άμεσα αντίδραση η Σάκκαρη στο κορτ του Manolo Santana Stadium, καθώς μείωσε με το πρώτο της service game (3-1), εκμεταλλεύτηκε τη διπλή ευκαιρία για break στο 5ο game (3-2), ενώ με ένα μεγάλο hold, και σώζοντας 4(!) break points της Λευκορωσίδας, έφτασε στην ισοφάριση (3-3).

Λίγο έλειψε να γυρίσει τούμπα το ματς, μιας και απώλεσε την ευκαιρία για break στο 7ο game (4-3), όμως ισοφάρισε εκ νέου στο επόμενο, διεκδικώντας πλέον επί ίσοις όροις το πρώτο μέρος του ημιτελικού (4-4).

Η Σαμπαλένκα κατάφερε να κρατήσει τη Μαρία μόλις στον έναν πόντο από το σερβίς της (5-4), και στη συνέχεια της έκανε και 2ο break, για να κλείσει ιδανικά την πρώτη στροφή, και να πάρει ξανά το σερβίς στα χέρια της στο 2ο σετ (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, η No. 2 του κόσμου ξεκίνησε ιδανικά, παίρνοντας το πρώτο προβάδισμα, όπως και η Σάκκαρη στο 2ο game, σώζοντας ένα ακόμα break point της Αρίνα (1-1).

Για μία ακόμα φορά δεν εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη ευκαιρία για break η Μαρία, και έτσι η Σαμπαλένκα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (2-1), ενώ στην εξέλιξη κράτησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο μηδέν, από το ίδιο της το σερβίς, για να πάρει απόσταση ασφαλείας (3-1).

Μέχρι το φινάλε, η Σάκκαρη δεν είχε νέα επιθετική λύση, έχοντας χάσει πια το μομέντουμ και τις πρωτοβουλίες του αγώνα, και η Λευκορωσίδα με σερί 3/3 games, έχοντας ένα ακόμα break στο ενδιάμεσο, έφτασε στη straight νίκη και προκρίθηκε στον τελικό της Μαδρίτης (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις