fbpx

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Είναι καταπληκτικό που επέστρεψα στα προημιτελικά» (vid)

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Είναι καταπληκτικό που επέστρεψα στα προημιτελικά» (vid)

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στη Μαδρίτη πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (2/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε του Μπερνάβε Θαπάτα Μιράγες με 6-3, 6-1, μέσα σε 73 αγωνιστικά λεπτά, και πέρασε στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είχε τον έλεγχο και τη ψυχραιμία καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, δεν παρασύρθηκε από τον ασταθή ρυθμό του 1ου σετ, και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις προσπάθειές του, ώστε να παίξει για την είσοδό του στα ημιτελικά.

Στις on court δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην δυσκολία που είχε ο χθεσινός του αγώνας, στο εντυπωσιακό backhand down the line που έβγαλε προς το φινάλε του παιχνιδιού, αλλά για τα συναισθήματά του που επιστρέφει στους καλύτερους “8” της ATP 1000 διοργάνωσης.

«Ήταν σίγουρα δύσκολο, πίεσε πολύ και είχε δυνατά χτυπήματα σε μερικά από τα σερβίς μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις απέναντι σε Ισπανούς που ξέρουν πολύ καλά την επιφάνεια. Φαινόταν κάπως χαοτικό στην αρχή, αλλά μετά έδωσα στον εαυτό μου χρόνο να σκεφτεί και να πάρω τις σωστές αποφάσεις.

Σχετικά με το εξαιρετικό backhand down the line που πέτυχε, είπε: «Είναι σαν το home run ​​στο μπέιζμπολ. Είμαι ευχαριστημένος με το πώς μπόρεσα να κατευθύνω την μπάλα. Υπήρχαν μερικές φορές που η μπάλα ερχόταν βαθιά, και θα περίμενε από εμένα κάποιο διαγώνιο χτύπημα, αλλά μπορούσε και να έστελνα ευθεία. Είναι κάτι που δουλεύω αρκετά».

Σχετικά με την πρόκριση στα προημιτελικά, είπε: «Είναι καταπληκτικό να επιστρέφεις στους “8”. Είπα στον εαυτό μου να παραμείνω ήρεμος, γιατί ένιωθα ότι έπαιζα καλά στο τέλος του 2ου σετ και ότι το μομέντουμ είναι με το μέρος μου. Ήταν μάχη σήμερα και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις