fbpx

Madrid Open, Σάκκαρη-Μπέγκου 2-1: Στα ημιτελικά της Μαδρίτης η “ασταμάτητη” Μαρία (vids)

Madrid Open, Σάκκαρη-Μπέγκου 2-1: Στα ημιτελικά της Μαδρίτης η “ασταμάτητη” Μαρία (vids)

Νέα μεγάλη ανατροπή, και φυσικά νέα μεγάλη πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε της μαχητικότατης Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου με 6-7(3), 6-4, 6-2, μετά από δύο ώρες και 52 λεπτά παιχνιδιού, και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Mutua Madrid Open για 1η φορά στην καριέρα της!

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αν και έχασε στο νήμα το πρώτο σετ, μετά από 3 break εκατέρωθεν και ένα οριακό tie-break, επέστρεψε δυναμικότερα στο χωμάτινο κορτ στην επανάληψη, έστειλε το ματς στο decider, και εκεί πάτησε το γκάζι για να ολοκληρώσει την επιστροφή της.

Αυτή είναι η 6η νίκη με ανατροπή για τη Μαρία μέσα στο 2023, ενώ στη Μαδρίτη τρέχει ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών νικών, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα, αποκλείοντας κυρίως εξίσου φορμαρισμένους αντιπάλους.

Επόμενη και τελευταία αντίπαλος για τη Σάκκαρη στο δρόμο της προς τον τελικό της WTA 1000 διοργάνωσης θα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, με την οποία έχουν πλούσιο παρελθόν, όμως δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα να αναμετρηθούν στο χώμα.

YouTube video

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ η Μαρία ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, και το έκανε καλά για να πάρει το πρώτο προβάδισμα στον αγώνα, όμως με love game (40-0), η 32χρονη Ρουμάνα ισοφάρισε άμεσα (1-1).

Έπειτα από διπλό break point, η Μπέγκου θα σπάσει το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, και θα περάσει μπροστά (2-1), όμως απάντησε γρήγορα στο break η Σάκκαρη και επανάφερε τις ισορροπίες (2-2).

Αμφότερες με service games κράτησαν το σκορ ισόπαλο (3-3), στο 4ο game η Μπέγκου πήρε ξανά προβάδισμα, “παραβιάζοντας” για μία ακόμα φορά το σερβίς της Ελληνίδας (4-3), ενώ στο αμέσως επόμενο μετά από ένα μεγάλο hold αύξησε την απόσταση και απείχε ένα game μακριά από το 1-0 στα σετ (5-3).

Δεν εγκατέλειπε τη “μάχη” η Μαρία, και με επιτυχημένο service game, αλλά και 2ο προσωπικό break ισοφάρισε ξανά (5-5), ενώ οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο tie-break έπειτα από δύο ακόμα break εκατέρωθεν (6-6).

Εκεί, μετά από 12 λεπτά “ανοιχτών λογαριασμών”, η No. 35 του κόσμου βγήκε νικήτρια με επιμέρους σκορ 7-3, και πήρε προβάδισμα νίκης και πρόκρισης στην τελική 4αδα της Ισπανίας (7-6(3).

Στο 2ο μέρος, η Σάκκαρη δεν ήθελε να αφήσει πολλά περιθώρια, και γι’ αυτό ξεκίνησε με break, αν και χρειάστηκε τέσσερις(!) προσπάθειες για να το βρει (1-0). Ωστόσο, η απάντηση της Ρουμάνας ήταν άμεση, που και αυτή μετά από τριπλή προσπάθεια έκανε το 1-1.

Νέο break για την No. 8 του κόσμου (από τη Δευτέρα), κρατώντας την Μπέγκου στον έναν πόντο από το δικό της σερβίς, και με άψογο σερβίς έδωσε διαστάσεις στο προβάδισμά της (3-1). Η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το 4ο game (4-2), για να έρθει και νέο break από τη Μαρία, που βρέθηκε πλέον σε απόσταση αναπνοής από την ισοφάριση των σετ (5-2).

Βρήκε λύσεις η Μπέγκου, κάνοντας γρήγορα break στην Ελληνίδα (5-3), ενώ στη συνέχεια την κράτησε στους δύο πόντους για να μειώσει κι’ άλλο (5-4), αλλά στο 10ο game η Σάκκαρη χάρισε μόλις έναν πόντο στην αντίπαλή της, και έστειλε το παιχνίδι στο decider (6-4).

Στο 3ο και τελευταίο σετ αυτής της εντυπωσιακής αναμέτρησης, αμφότερες ξεκίνησαν καλά από το σερβίς τους (1-1), όμως μόλις στο 3ο game η Μαρία κατάφερε να βρει ένα καθοριστικό break, ξανά μετά από τετραπλή προσπάθεια, και εν συνεχεία να μεγαλώσει τη διαφορά, για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη (3-1).

Γλυτώνοντας από ένα ακόμα χαμένο break point της Σάκκαρη, η Μπέγκου μείωσε με service game (3-2), όμως από την ίδια δύσκολη κατάσταση απεγκλωβίστηκε και η Ελληνίδα, που κράτησε την απόσταση στα επιθυμητά επίπεδα (4-2).

Μετά από διπλή ευκαιρία για break, η Μαρία έφτασε στο 8ο και τελευταίο της break στην αναμέτρηση (5-2), για να σερβίρει για τη νίκη στην εξέλιξη, την οποία και πανηγύρισε με σφιγμένες γροθιές, αλλά και καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο στις εξέδρες (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις