fbpx

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Για μένα ήταν μία ψυχολογική μάχη περισσότερο» (vid)

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Για μένα ήταν μία ψυχολογική μάχη περισσότερο» (vid)

Στα συναισθήματα του, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναφέρθηκε στις on court δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε του Σεμπάστιαν Μπαέζ με 7-5, 3-6, 6-3 μετά από δύο ώρες και 13 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία του στη φάση των “16” του Mutua Madrid Open.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για το πόσο απαιτητικό ήταν το αποψινό του παιχνίδι, μίλησε για την άνεση του Μπαέζ να τρέχει και να καλύπτει όλο το γήπεδο, για όσο χρειαστεί, ενώ τοποθετήθηκε και στο τι έπρεπε να αλλάξει μετά το 2ο σετ, ώστε να βγει νικητής μετά από μία μεγάλη ψυχολογική “μάχη”.

«Δεν ήταν εύκολο, ήταν ένας αρκετά απαιτητικός αγώνας και έπρεπε να βγάλω στο κορτ το καλύτερο μου παιχνίδι», είπε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας στην αρχή και πρόσθεσε: «Δεν έκανε πολλά λάθη ο Σεμπάστιαν, είναι παίκτης που καλύπτει και μπορεί να τρέξει πολύ στο κορτ.

Αυτό το διαχειρίστηκε καλά στον αγώνα, είχε άνεση στο να τρέξει σε κάθε χτύπημα, σε όλες τις επιστροφές και αυτό μου δυσκόλεψε πολύ το παιχνίδι μου. Ευτυχώς σέρβιρε καλά, ειδικά στο τελευταίο game. Δεν θα εγκατέλειπε με τίποτα, το ξέρω, μαχόταν για κάθε πόντο.

Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα, ήταν για μένα μία ψυχολογική μάχη περισσότερο. Χαίρομαι όταν τα καταφέρνω σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Σχετικά με το τι έπρεπε να αλλάξει μετά το 2ο σετ, είπε: «Έπρεπε να βρω τι δε δούλευε για μένα, και τι έπρεπε να κάνω για να δημιουργήσω καινούργιες ευκαιρίες στο γήπεδο, καινούργιες τακτικές, και να δώσω κάτι το διαφορετικό ώστε να αλλάξει η ροή του αγώνα. Προσπαθώ να κρατήσω το σέρβις βολέ ζωντανό, όσο μπορώ περισσότερο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις