fbpx

Madrid Open, Σάκκαρη-Μπαντόσα 2-0: “Πέταξε” για τα προημιτελικά η Μαρία με εντυπωσιακή εμφάνιση (vids)

Madrid Open, Σάκκαρη-Μπαντόσα 2-0: “Πέταξε” για τα προημιτελικά η Μαρία με εντυπωσιακή εμφάνιση (vids)

Άψογη εμφάνιση και 3η διαδοχική νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που ξεπέρασε και το εμπόδιο της φορμαρισμένης και “γηπεδούχου”, Πάουλα Μπαντόσα, με 6-4, 6-4, σε μία ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού, και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Αυτή ήταν επίσης και η 2η συνεχόμενη νίκη της 27χρονης Ελληνίδας τενίστριας κόντρα στη No. 42 της WTA κατάταξης σε τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ είναι ολοφάνερο πως έχει βρει τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και ρυθμού στο παιχνίδι της.

Η No. 9 του κόσμου εξασφάλισε την πρόκριση στους “8” της WTA 1000 διοργάνωσης για πρώτη φορά στην έως τώρα καριέρα της, υπερασπίστηκε στο έπακρο τους 65 βαθμούς που είναι να καλύψει, και πλέον στρέφει την προσοχή της στην επόμενη αντίπαλή της, την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου, για να διεκδικήσει την είσοδό της στα ημιτελικά.

YouTube video

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ η 25χρονη Ισπανίδα ξεκίνησε πρώτη από το σερβίς της, και το έκανε καλά, κρατώντας τη Μαρία στους δύο πόντους, όμως εξίσου καλά άρχισε και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που με love game (40-0) ισοφάρισε σε 1-1.

Νέο προβάδισμα για την Μπαντόσα στο 3ο game, επιστρέφοντας από το 0-30 (2-1), ωστόσο και η Σάκκαρη κράτησε στο ακέραιο το σερβίς της, παρά το διπλό break point που παρουσιάστηκε στη “γηπεδούχο” (2-2).

Στα ίδια επίπεδα το σκορ μέχρι και το 6ο game (3-3), για να κάνει την αρχή στα break η Μαρία, φτάνοντας σε τριπλό break point, όπου και με την πρώτη ευκαιρία τα κατάφερε, παίρνοντας έτσι το πρώτο της προβάδισμα στον αγώνα (4-3).

Τη διαφορά αυτή αύξησε στο 8ο game η Μαρία, κρατώντας στον πόντο την αντίπαλή της (5-3), σέρβιρε για να παραμείνει στη διεκδίκηση του σετ η Ισπανίδα και το έκανε με επιτυχία (5-4), όμως στο 10ο και τελευταίο game η No. 9 του κόσμου έφτασε δις σε set point, και εν τέλει έκλεισε την πρώτη στροφή του αγώνα, βάζοντας τα θεμέλια για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο σετ, ιδανική αρχή πραγματοποίησε η Μαρία, που έφτασε σε διπλό break point με το “καλησπέρα”, και αυτό το μετουσίωσε σε break, για να μπει σε πορεία νίκης από νωρίς (1-0).

Δίχως απειλές διπλασίασε το προβάδισμά της (2-0), όμως με ένα ακόμα love game η Μπαντόσα μείωσε ξανά τη διαφορά στο ένα game (2-1).

Στην εξέλιξη του ματς βασικό παράγοντα έπαιξαν αποκλειστικά τα καλά σερβίς και για τις δύο πλευρές, καθώς καμία από τις δύο πρωταγωνίστριες της αναμέτρησης δεν απειλήθηκε με break point, και έτσι η Σάκκαρη ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναμέτρηση στα δύο σετ, για να προκριθεί στους 8″ της Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις