fbpx

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο στο τέλος – Πάλεψα και κέρδισα» (vid)

Madrid Open, Τσιτσιπάς: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο στο τέλος – Πάλεψα και κέρδισα» (vid)

Στις δυσκολίες της αναμέτρησης, στα κλειδιά της νίκης, αλλά και στην αξία του αντιπάλου του, στάθηκε στις on court δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Ντόμινικ Τιμ με 3-6, 6-1, 7-6(5), μετά από δύο ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Ο No. 5 του κόσμου έκλεισε θέση για τον 3ο γύρο της ATP 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη, όπου και θα βρει από την απέναντι μεριά του φιλέ τον Σεμπάστιαν Μπαέζ, για μία θέση στους “16”.

«Αυτό είναι φανταστικό, τα 39 είναι πολλά. Αυτό δείχνει ότι ίσως βελτιώθηκα σήμερα στο σερβίς μου. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για μένα. Νομίζω ότι το οφείλω αυτό μόνο στη ρευστότητα, και στο να είμαι χαλαρός από το σερβίς μου. Νομίζω ότι είναι απλά ξεκάθαρη ηρεμία και εστίαση στο συγκεκριμένο κομμάτι».

«Η αναμέτρηση αυτή είχε να κάνει κυρίως με τη φυσική κατάσταση του καθενός, και νομίζω ότι δώσαμε και οι δύο τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι κατά κάποιο τρόπο χαρούμενος που καταφέραμε να δείξουμε αυτό το επίπεδο του τένις.

Χθες δείξαμε τι είδους ένταση μπορούν να φέρουν σε έναν αγώνα δύο αθλητές που παίζουν το backhand με ένα χέρι. Είμαι χαρούμενος που απέσπασα τη νίκη. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στο τέλος, αλλά πάλεψα και κέρδισα».

«Είχα εμπιστοσύνη στο τένις μου και ήξερα ότι σιγά σιγά θα μπορούσα να αντεπιτεθώ. Η αυτοπεποίθησή μου φάνηκε σε εκείνο το δεύτερο σετ, όπου σέρβιρα πολύ καλά και άρχισα να βρίσκω τον ρυθμό μου στις επιστροφές.

Το τρίτο σετ ήταν απλώς καθαρή μάχη. Ο Τιμ δεν είναι κάποιος που πρόκειται να τα παρατήσει, και δεν του αρέσει να σου δίνει το παραμικρό άνοιγμα, όσον αφορά τους εύκολους πόντους. Το ήξερα ότι αντιμετώπιζα έναν αρκετά καλό τενίστα, και ειδικά το tie-brek ήταν πραγματικά απόσβεση των χθεσινών μου προσπαθειών».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις