fbpx

Madrid Open, Σάκκαρη-Μασαρόβα 2-1: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στις “16” της Μαδρίτης (vid)

Madrid Open, Σάκκαρη-Μασαρόβα 2-1: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στις “16” της Μαδρίτης (vid)

“Αλύγιστη” στην κυριολεξία η Μαρία Σάκκαρη, που κατάφερε να προκριθεί στον 4ο γύρο του Mutua Madrid Open με μία ολική ανατροπή επί της Ρεμπέκα Μασαρόβα, νικώντας τη με 3-6, 6-3, 6-3, μετά από δύο ώρες και 23 λεπτά.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αν και δεν έπιασε τις επιθυμητές της επιδόσεις στο 1ο σετ και έμεινε πίσω, κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στο χωμάτινο κορτ της Μαδρίτης στην επανάληψη, και στο decider να θέσεις τις βάσεις για την πρόκριση εξ’ αρχής.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών σε αγωνιστικό επίπεδο, και η Μαρία πήρε την πρώτη νίκη, και πλέον στρέφει την προσοχή της στην προσεχώς αντίπαλή της, την Πάουλα Μπαντόσα, που επικράτησε νωρίτερα της Κόκο Γκοφ με 6-3, 6-0, μέσα σε 71 λεπτά αγώνα.

Το ματς:

Στο 1ο σετ, αμφότερες ξεκίνησαν καλά από τη γραμμή του σερβίς τους, διατηρώντας το σκορ ισόπαλο μέχρι και το 4ο game (2-2). Μέχρι εκείνο το σημείο, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε χρειαστεί δύο μεγάλα hold για να τα καταφέρει, έχοντας σώσει συνολικά μέχρι τότε 6(!) break point.

Στο 5ο game η No. 74 του κόσμου κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τα σχοινιά, γλυτώνοντας δύο break points της Μαρίας, και με το πρώτο της αβαντάζ πήρε το service game (3-2), ενώ στην εξέλιξη του ματς έκανε το πρώτο της break, για να χτίσει διαφορά από την αντίπαλό της (4-2).

Με το πρώτο της μεγάλης διάρκειας hold η Μασαρόβα έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση της πρώτης στροφής του αγώνα (5-2), η Μαρία σέρβιρε για να παραμείνει στη διεκδίκηση του σετ, σώζοντας μάλιστα δύο set point (5-3), όμως στη συνέχεια η Ισπανία σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0, κρατώντας την No. 9 του κόσμου στον έναν πόντο (6-3).

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά της Σάκκαρη να ξεκινήσει από το σερβίς, και το έκανε ξανά διά πυρός και σιδήρου, αφού επέστρεψα από τριπλό break point εις βάρος της (1-0).

Εύκολο service game για την Μασαρόβα στο 2ο game, και ακόμα πιο εύκολο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο επόμενο (2-1), η οποία και έκανε το πρώτο της break στην εξέλιξη του ματς, για να πάρει εκείνη απόσταση ασφαλείας (4-1).

Με love game (40-0), και με άμεση απάντηση στο break της Μαρίας, η Ισπανίδα επανήλθε στη διεκδίκηση του δεύτερου μέρους (4-3), όμως δε σέρβιρε με επιτυχία ώστε να ισοφαρίσει στο 8ο game, μιας και η Σάκκαρη βρήκε ξανά τον τρόπο να της “παραβιάσει” το σερβίς (5-3), και μετέπειτα ανταπεξήλθε από το break point της αντιπάλου της, για να ισοφαρίσει στα σετ (6-3).

Στο decider, το μομέντουμ ήταν ολοφάνερα με το μέρος της Ελληνίδας τενίστριας, που ξεκίνησε με break τις προσπάθειες της για τη νίκη (1-0), ενώ με άψογο service game μπήκε στο δρόμο για την ολοκλήρωση της ανατροπής (2-0).

Μείωσε προσωρινά η Μασαρόβα κρατώντας την Μαρία στον έναν πόντο (2-1), πίεσε για το άμεσο σβήσιμο του αρχικού break, αλλά εν τέλει η Σάκκαρη δεν απειλήθηκε με break point και διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (3-1).

Σπουδαίας σημασίας break για την No. 9 του κόσμου στο 5ο game, που άφησε την αντίπαλή της στους δύο πόντους στο ίδιο της το σερβίς, και όλα πλέον είχαν πάρει το δρόμο τους για την πρόκριση στους “16” της WTA 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη (4-1).

Δεν εγκατέλειψε τη “μάχη” η Μασαρόβα, σβήνοντας το ένα από τα δύο break της Μαρίας στο 6ο game (4-2), ενώ με ένα μεγάλο hold, αλλά και σβήνοντας τρεις απειλές για break της Μαρίας, μείωσε αισθητά τη διαφορά στο ένα game (4-3).

Ένα μικρό βήμα μακριά από τη νίκη έφτασε η Σάκκαρη στο 8ο game, καθώς επέστρεψε στις υπερασπίσεις των σερβίς της (5-3), ενώ στο 9ο και τελευταίο game, μετά από τριπλό break point, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία της και τελείωσε τον αγώνα (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις