fbpx

Madrid Open: Δεν τα κατάφεραν τα αδέρφια Τσιτσιπά κόντρα στους No. 4 του ταμπλό (vid)

Madrid Open: Δεν τα κατάφεραν τα αδέρφια Τσιτσιπά κόντρα στους No. 4 του ταμπλό (vid)

Πρεμιέρα με ήττα για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά στα διπλά του Madrid Open, που “λύγισαν” μετά από μία ώρα και 43 λεπτά από τους Ζαν-Ζουλιάν Ροζέρ και Μασέλο Αρεβάλο, 7-6(7), 7-5, και ολοκληρώνουν για τρίτη διαδοχική χρονιά την παρουσία τους στον 1ο γύρο.

Το ελληνικό δίδυμο στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στου No. 4 του ταμπλό, έχασε στις λεπτομέρειες του tie-break το 1ο σετ, ενώ στο δεύτερο ένα break έκανε τη διαφορά στο 11ο game, για να κάμψει την αντίστασή τους το έμπειρο δίδυμο στο φινάλε.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική επικράτηση των Ροζέρ και Αρεβάλο κόντρα στους Έλληνες τενίστες μέσα στον Απρίλιο, καθώς τους είχαν αποκλείσει και στο πλαίσιο του 2ου γύρου στα διπλά του Μόντε Κάρλο.

Παρόλα αυτά, το τουρνουά δεν ολοκληρώνεται για έναν από τους δύο, τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς αύριο ο No. 5 του κόσμου θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του προσπάθειες και στα μονά, με αντίπαλο τον Ντομινίκ Τιμ, για τον 2ο γύρο της ATP 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη.

Το ματς:

Στο 1ο σετ, αμφότερες οι δύο πλευρές έθεσαν ως προτεραιότητα την ακεραιότητα του σερβίς τους, και έτσι δεν επέτρεψαν απειλές για break, με μόνη εξαίρεση το εναρκτήριο game, όπου για να το κατακτήσουν οι No. 4 του ταμπλό χρειάστηκαν ένα μεγάλο hold, διάρκειας 6 λεπτών και 9 δευτερολέπτων.

Έτσι, τα δύο ζευγάρια κράτησαν το ισόπαλο σκορ μέχρι και το 12ο game, και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break (6-6), όπου μετά από μία σύντομη μάχη, οι Ροζέρ και Αρεβάλο νίκησαν με επιμέρους σκορ 9-7, και έκαναν το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6(7).

Στο 2ο σετ, το ίδιο έργο όπως και στο προγενέστερο σετ, με τα δύο ζευγάρια να κρατούν το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία μέχρι και το 10ο game (5-5).

Η διαφορά έγινε στο αμέσως επόμενο game, όπου το δίδυμο από Ολλανδία και Ελ Σαλβαδόρ έκανε το πρώτο και μοναδικό break (6-5), ενώ στη συνέχεια σέρβιραν για τη νίκη με επιτυχία, κρατώντας τους «TsitsiBros» στο μηδέν (7-5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις