fbpx

Madrid Open, Σάκκαρη-Ρους 2-0: Εύκολα στους “32” της Μαδρίτης η Μαρία (vid)

Madrid Open, Σάκκαρη-Ρους 2-0: Εύκολα στους “32” της Μαδρίτης η Μαρία (vid)

Την πρόκριση για τη φάση των “32” του Madrid Open πήρε εύκολα η Μαρία Σάκκαρη, κερδίζοντας την προερχόμενη από τα προκριματικά, Άραντσκα Ρους, με 6-4, 6-4, έπειτα από μία ώρα και 35 λεπτά αγώνα.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια άγγιξε το τέλειο από το σερβίς της, ήταν ιδιαίτερα επιθετική καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ χρειάστηκε να κάνει break τρεις φορές σε όλη την αναμέτρηση, για να επιβληθεί και στα δύο σετ.

Η εμφάνιση της No. 9 του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, μιας και έδειξε πως επανέρχεται στα επίπεδα ρυθμού που θέλει να βρίσκεται, και πλέον περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ντόνα Βέκιτς και Ρεμπέκα Μασάροβα, για τον επόμενο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη.

Παράλληλα, η Σάκκαρη διεύρυνε το νικηφόρο σερί της απέναντι στην 32χρονη Ολλανδέζα (5-0), ενώ σταμάτησε και το σερί των τριών διαδοχικών ηττών που έτρεχε από την Καλιφόρνια, και συνεχίστηκε σε Μαϊάμι και Στουτγκάρδη.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, πρώτη από τη γραμμή του σερβίς ξεκίνησε η Ρους, η οποία και διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1), όμως η Σάκκαρη δεν της επέτρεπε να ξεφύγει και ισοφάριζε σε κάθε περίπτωση (2-2).

Στο 5ο game η Μαρία έκανε το πρώτο break στο παιχνίδι, κρατώντας την αντίπαλή της στον έναν πόντο, ενώ με love game στην εξέλιξη του ματς αύξησε τη διαφορά (4-2).

Χωρίς να υπάρχει κάποια νέα “παραβίαση” στο σερβίς και των δύο πλευρών στη συνέχεια του παιχνιδιού, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα, και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο σετ, εκ νέου η Ρους σέρβιρε πρώτη, όμως η No. 9 της WTA κατάταξης έκανε νέο break, και εν συνεχεία πήρε με δυσκολία το service game της, για να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης από νωρίς (2-0).

Άμεσα αντέδρασε η No. 89 του κόσμου, και με σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και σβήνοντας στο ενδιάμεσο το break της Μαρίας, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε και προβάδισμα στο 5ο game (3-2).

Απάντησε γρήγορα στο σερί της Ολλανδέζας η Σάκκαρη, κρατώντας την αρχικά στον έναν πόντο, κάνοντας το 3o break της στον αγώνα στη συνέχεια, αλλά και υπερασπίζοντας ξανά το σερβίς της στο 8ο game, για να απέχει ένα μικρό βήμα μακριά από την επικράτηση (5-3).

Σέρβιρε για να παραμείνει στη διεκδίκηση της αναμέτρησης η Ρους και το κατάφερε άψογα (5-4), όμως στο 10ο και τελευταίο game του παιχνιδιού, η Μαρία άντεξε μετά από 3 break points της Ρους, και με ένα μεγάλο hold τέλειωσε τον αγώνα, παίρνοντας μια σημαντική, κυρίως για τη ψυχολογία της, νίκη στη Μαδρίτη (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις