fbpx

Τσιτσιπάς: “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους διεκδικητές του Madrid Masters”

Τσιτσιπάς: “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους διεκδικητές του Madrid Masters”

Με υψηλές βλέπεις και αρκετή αυτοπεποίθηση είναι έτοιμος να μπει στο Madrid Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Νο5 στον κόσμο Έλληνας τενίστας προέρχεται από την πορεία του ως τον τελικό στο Barcelona Open, αποκαλύπτοντας παράλληλα για ποιον λόγο του είναι πάντοτε τόσο ευχάριστο να αγωνίζεται σε ισπανικό έδαφος, γεγονός που πιστοποιείται άλλωστε από τα διαχρονικά καλά αποτελέσματά του εκεί.

“Υπάρχουν ομοιότητες στην (ελληνική και την ισπανική) κουλτούρα, ομοιότητες σε πολλά πράγματα όπως το φαγητό. Η Ισπανία είναι ένα πολύ φιλόξενο μέρος και ένας εξαιρετικό τενιστικός προορισμός. Πάντοτε ένιωθα ωραία παίζοντας εδώ. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει το προνόμιο να φιλοξενεί κάποιο τουρνουά (κατηγορίας ATP). Έτσι, η Ισπανία είναι ό,τι εγγύτερο στην Ελλάδα, για εμένα. Αυτός είναι πιθανόν ο λόγος για τον οποίο παίζω καλά εδώ.

(Η αυτοπεποίθησή μου) πάει καλά. Είχα αρκετά παιχνίδια στο χώμα, πρόσφατα. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους διεκδικητές αυτού του τουρνουά, βάσει των καλών προηγούμενων αποτελεσμάτων. Η πορεία που είχα στη Βαρκελώνη μου έφερε χαρά, διότι μετά το Αυστραλιανό Όπεν δεν είχα καταφέρει να προχωρήσω σε βάθος στα επόμενα τουρνουά. Τώρα όμως ξαναείδα πώς είναι να είμαι ξανά δυνατός. Τα πράγματα δείχνουν αρκετά θετικά”, ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς να εκκινήσει την πορεία του από τον 2ο Γύρο του τουρνουά, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Κάιλ Έντμουντ και Ντόμινικ Τίμ. Ο Έλληνας τενίστας είχε καταγράψει την καλύτερη πορεία του στη Μαδρίτη το 2019, όταν και έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ πέρσι η πορεία του έφτασε ως τα ημιτελικά, όταν και τον σταμάτησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις