fbpx

Τσιτσιπάς: «Κορυφαίος όλων των εποχών ο Φέντερερ»

Τσιτσιπάς: «Κορυφαίος όλων των εποχών ο Φέντερερ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη Marca λίγες μέρες πριν την αγωνιστική του πρεμιέρα στο Madrid Open, σχετικά με το ποιον πιστεύει πως είναι ο GOAT του αθλήματος, για τον Ράφαελ Ναδάλ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τον αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει τόσο ο ίδιος, όσο και η Μαρία Σάκκαρη στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε, πως ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα μπει στο κορτ το Σάββατο (29/4) για να αντιμετωπίσει είτε τον Ντομινίκ Τιμ, είτε τον Κάιλ Έντμουρντ, ενώ θα παίξει και στα διπλά του ATP 1000 τουρνουά της Μαδρίτης, στο πλάι του αδερφού του, Πέτρου Τσιτσιπά.

Σχετικά με το ποιος είναι ο GOAT, είπε: «Για μένα ο κορυφαίος όλων των εποχών δεν προκύπτει από τους τίτλους, ή τα πόσα Grand Slams έχει, ή το πόσους αγώνες έχει κερδίσει. Ο GOAT πρέπει να είναι ο παίκτης που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, που έχει φέρει τον περισσότερο κόσμο στο άθλημα, που έχει εμπνεύσει τον κόσμο να κάνει κάτι στη ζωή του, ο άνθρωπος που φέρνει χαρά στους άλλους με αυτό που κάνει. Για όλα αυτά λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως ο Ρότζερ Φέντερερ έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μένω σ’ αυτή την επιλογή, κι’ αν έπρεπε να πω δεύτερο, θα έλεγα τον Ράφαελ Ναδάλ».

Ποια είναι η λέξη με την οποία θα περιέγραφε τον Ναδάλ: «Ταυρομάχος. Είναι ο τέλειος ορισμός για το πόσο τέλειος μαχητής είναι στο άθλημα και κάποιου που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν υπάρχει κανένας σαν κι αυτόν σε αυτό το κομμάτι».

Σχετικά με το αντίκτυπο που έχουν τόσο ο ίδιος, όσο και η Μαρία Σάκκαρη στην Ελλάδα, είπε: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω καλά αυτό, γιατί πάει καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν στην Ελλάδα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως υπάρχουν περισσότερα γήπεδα πλέον και αυτό σημαίνει πως περισσότερος κόσμος ασχολείται με το τένις. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να συνεισφέρω σ’ αυτό, μαζί με τη Μαρία. Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ελπίζω πως θα υπάρξουν κάποια Challengers τουρνουά τα επόμενα χρόνια και ίσως και ένα τουρνουά ΑΤΡ. Αυτό θα ήταν εκπληκτικό για το άθλημά μας».

Σχετικά με τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε: «Δεν βλεπόμαστε συχνά λόγω των προγραμμάτων μας. Εκείνος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εγώ πηγαίνω από τη μια ήπειρο στην άλλη. Μιλάμε περισσότερο με μηνύματα, αν και είναι πολύ απασχολημένος. Η σχέση μας ως αθλητές είναι μοναδική και διαφορετική από αυτή που μπορείς να έχεις με έναν άλλον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις