fbpx

Barcelona Open: Κόντρα στον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στον τελικό της Βαρκελώνης

Barcelona Open: Κόντρα στον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στον τελικό της Βαρκελώνης

Τον Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό (Κυριακή 23/4) του Barcelona Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με στόχο να σπάσει το ρόδι και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στην ATP 500 χωμάτινη διοργάνωση στη Βαρκελώνη.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Pista Rafa Nadal, με ώρα έναρξης στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), ζωντανά από την COSMOTESPORT 6HD.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της ημέρας του Λορένζο Μουζέτι με 6-4, 5-7, 6-3, μετά από δύο ώρες και 28 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία του στον μεγάλο τελικό για 3η φορά στην καριέρα του, έπειτα από δύο χαμένους τελικούς κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ (2018, 2021).

Λίγες ώρες αργότερα έκανε το ίδιο και ο No. 2 του κόσμου, νικώντας εύκολα τον Ντάνιελ Έβανς με 6-2, 6-2, μέσα σε 81 αγωνιστικά λεπτά, πετυχαίνοντας την 9η διαδοχική του νίκη στο τουρνουά της γεννέτειράς του.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει μεγάλη σημασία ο αυριανός αγώνας, καθώς αν κερδίσει αύριο τον τίτλο θα επιστρέψει παράλληλα στο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την άνοδο στο No. 4.

Αντίθετα, μεγάλο κίνητρο έχει και ο Καρλίτο, καθώς είναι κάτοχος του περσινού τίτλου, και φυσικά θα επιδιώξει το back to back μπροστά στους συμπατριώτες του, υπερασπίζοντας παράλληλα και τους βαθμούς που έχει να καλύψει.

Αναφορικά με το H2H των δύο φιναλίστ, ο 19χρονος Ισπανός μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στον Στέφανο, με την πιο πρόσφατη συνάντησή τους να είναι πέρσι στο πλαίσιο των προημιτελικών της ίδιας διοργάνωσης. Ο Αλκαράθ νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή με 6-4, 5-7, 6-2, μετά από μία πολύωρη “μάχη” στο κορτ.

Την ίδια χρονιά, ο Ισπανός επικράτησε του Τσιτσιπά με 7-5, 6-3 για το ATP Masters στο Μαϊάμι, ενώ την πρώτη φορά που “διασταύρωσαν τα ξίφη τους” ο Κάρλος κέρδισε τον Στέφανο με 6-3, 4-6, 7-6(2), 0-6, 7-6(5), στο πλαίσιο του US Open του 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις