fbpx

Barcelona Open: “Λύγισαν” από τους No. 1 του ταμπλό οι Τσιτσιπάς και Μαχούτ

Barcelona Open: “Λύγισαν” από τους No. 1 του ταμπλό οι Τσιτσιπάς και Μαχούτ

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νίκολας Μαχούτ, που ηττήθηκαν από τους περσινούς φιναλίστ στα διπλά του Barcelona Open, Γουέσλι Κούλχοφ και Νιλ Σκάπσκι, με 6-4, 3-6, 10-7, μετά από μία ώρα και 24 λεπτά αγώνα, και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κλήθηκε να διεκδικήσει την πρόκριση και για τα ημιτελικά του διπλού, στο πλάι του έμπειρου 41χρονου Γάλλου τενίστα, όμως οι No. 1 του ταμπλό αποδείχθηκαν για μία ακόμα φορά “αλύγιστοι”, και θα παίξουν αύριο για την είσοδό τους στον τελικό της ATP 500 χωμάτινης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη.

Το παιχνίδι ωστόσο ήταν αρκετά κλειστό και ισορροπημένο, ενώ και στα δύο σετ τη διαφορά έκανε το break που βρήκαν οι δύο πλευρές, για να λύσουν τις διαφορές τους στο super tie-break, όπου και εκεί λίγο έλειψε το δίδυμο του Στέφανου να ολοκληρώσει την ανατροπή και να προκριθεί.

Πλέον, ο No. 5 του κόσμου εστιάζει αποκλειστικά στα μονά του τουρνουά, όπου αύριο θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό για 3η φορά στην καριέρα του, κόντρα στον φιλόδοξο Λορένζο Μουζέτι, στο πρώτο παιχνίδι της Rafa Pista Nadal, στις 14:30 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ το Ελληνογαλλικό δίδυμο ξεκίνησε πρώτο από τη γραμμή του σερβίς, όμως οι No. 1 του ταμπλό κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο break στο 3ο game, και να αποκτήσουν τα ηνία της αναμέτρησης (3-1).

Στην εξέλιξη του αγώνα καμία από τις δύο πλευρές δεν κατάφεραν να “παραβιάσουν” το σερβίς της άλλης, και έτσι οι Κούλχοφ και Σκάπσκι έκαναν το πρώτο βήμα για τη νίκη, κλείνοντας ιδανικά το σετ (6-4).

Στο 2ο σετ, και πάλι οι Στέφανος και Νίκολας σέρβιραν πρώτοι, και αυτή τη φορά δεν έκαναν λάθη, διατηρώντας το ισχνό προβάδισμά τους μέχρι και το 7ο game (4-3).

Στο αμέσως επόμενο, το Ελληνογαλλικό ζευγάρι έκανε το πρώτο του break στο παιχνίδι, και εν συνεχεία σέρβιραν με επιτυχία για την ισοφάριση των σετ, οδηγώντας το ματς στο super tie-break (6-3).

Εκεί, μετά από μία σύντομη “μάχη”, το έμπειρο δίδυμο έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκε, και βρήκε τα πιο εύστοχα και ψύχραιμα χτυπήματα στο φινάλε, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού (10-7).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις