fbpx

Barcelona Open: Κόντρα στον Μουζέτι ο Τσιτσιπάς εφόσον προκριθεί στα ημιτελικά

Barcelona Open: Κόντρα στον Μουζέτι ο Τσιτσιπάς εφόσον προκριθεί στα ημιτελικά

Τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Barcelona Open πήρε ο Λορένζο Μουζέτι άνευ αγώνα, καθώς ο σημερινός αντίπαλός του, Γιανίκ Σίνερ αποσύρθηκε λόγω ασθένειας, και έτσι πέρασε άκοπα στους “4” καλύτερους της ATP 500 χωμάτινης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη.

Αυτή είναι μία είδηση που αφορά έμμεσα προς το παρόν και τον Στέφανο Τσιτσιπά, μιας και αν επικρατήσει σήμερα Παρασκευή (21/4) του Άλεξ Ντε Μινόρ, στο πλαίσιο του 2ου χρονικά προημιτελικού του τουρνουά, τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 21χρονο Ιταλό, με μία θέση στον τελικό να διακυβεύεται.

Εφόσον καταφέρει να νικήσει σήμερα ο No. 5 του κόσμου, τότε θα αντιμετωπίσει τον Μουζέτι για 4η φορά στην έως τώρα καριέρα του, έχοντας απολογισμό μέχρι σήμερα 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πρώτη φορά αναμετρήθηκαν στο Ακαπούλκο το 2021, με τον Στέφανο να επικρατεί με 6-1, 6-3, και να προκρίνεται στον τελικό της Μεξικάνικης διοργάνωσης.

Την ίδια χρονιά στη Λυόν, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον No. 20 της ATP κατάταξης με 4-6, 6-3, 6-0, και πάλι στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης, ενώ τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε κορτ ήταν πέρσι στο Roland Garros, με τον Έλληνα πρωταθλητή να πραγματοποιεί μία απίθανη ανατροπή, και να κερδίζει με 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2, για να περάσει στη φάση των “64”.

Θυμίζουμε, πως ο Στέφανος σήμερα έχει διπλή αποστολή, καθώς θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού της Βαρκελώνης, έχοντας για παρτενέρ του τον έμπειρο Γάλλο διπλίστα, Νίκολας Μαχούτ. Το Ελληνογαλλικό δίδυμο είχε επικρατήσει των Μάτβε Μίντελκουπ και Αντρέας Μις με 7-6(2), 6-4 στον 1ο γύρο, και θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα τους No. 1 του ταμπλό, Γουέσλεϊ Κούλχοφ και Νιλ Σκάπσκι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις