fbpx

Barcelona Open: Πέρασαν στα προημιτελικά οι Τσιτσιπάς και Μαχούτ στα διπλά (vid)

Barcelona Open: Πέρασαν στα προημιτελικά οι Τσιτσιπάς και Μαχούτ στα διπλά (vid)

Πρεμιέρα με νίκη για τους Στέφανο Τσιτσιπά και Νίκολας Μαχούτ στα διπλά του Barcelona Open, που επικράτησαν των Μάτβε Μίντελκουπ και Αντρέας Μις με 7-6(2), 6-4 μετά από 85 λεπτά παιχνιδιού, και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη.

Το Ελληνογαλλικό δίδυμο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απόψε, και κατάφερε να αποκλείσει πρόωρα ένα έμπειρο ζευγάρι στα διπλά, που στο παλμαρέ τους μετρούν 14 τίτλους, αλλά και την παρουσία τους στα ημιτελικά του Roland Garros το 2019.

Βέβαια τα δυσκολότερα είναι μπροστά για Τσιτσιπά και Μαχούτ, καθώς θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ημιτελικά της Βαρκελώνης είτε απέναντι στους No. 1 του ταμπλό και περσινούς φιναλίστ του τουρνουά, Κούλχοφ/Σκάπσκι, είτε κόντρα στους Μπολέλι/Γκρανολέ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ αμφότερες οι δύο πλευρές έδωσαν προτεραιότητα στην ακεραιότητα του σερβίς τους, επιλέγοντας ένα παιχνίδι με λιγοστά ρίσκα.

Αυτό αποτυπώθηκε πλήρως, τόσο στο σκορ, όσο και στην εξέλιξη του, καθώς καμία δυάδα δεν έκανε break, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα το δίδυμο Τσιτσιπάς και Μαχούτ κέρδισαν με επιμέρους σκορ 7-2 τους αντιπάλους τους, και έκανα το πρώτο βήμα για τη straight νίκη τους (7-6(2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ του αγώνα, ξεκίνησαν με break οι Στέφανος και Νίκολας, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκαν άψογα το σερβίς τους, για να διευρύνουν το προβάδισμά τους (2-0).

Άμεσα ισοφάρισαν και προσπέρασαν οι Μίντελκουπ και Μις, σβήνοντας το break των αντιπάλων τους (3-2), κράτησαν το ισχνό προβάδισμά τους μέχρι το 7ο game, και από εκεί και πέρα δεν είχαν κάποια νέα επιθετική λύση (4-3).

Στο 8ο game, Τσιτσιπάς και Μαχούτ τους κράτησαν στον έναν πόντο για τη νέα ισοπαλία (4-4), στο επόμενο πραγματοποίησαν το 2ο και καθοριστικό break τους (5-4), ενώ στο τελευταίο τους χάρισαν δύο πόντους, για να πάρουν την πρόκριση για του “8” της Ισπανικής διοργάνωσης (6-4).

Θυμίζουμε, πως αύριο ο No. 5 του κόσμου θα κάνει την αγωνιστική του πρεμιέρα και στα μονά, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Πέδρο Κατσίν.

Η αναμέτρηση κόντρα στον 28χρονο Αργεντινό θα λάβει χώρα στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης του Πάσχα (19/4), και θα μεταδοθεί ζωντανά από την COSMOTESPORT 6HD.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις