fbpx

Τσιτσιπάς: Έχασε δύο θέσεις, στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα (17/4)

Τσιτσιπάς: Έχασε δύο θέσεις, στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα (17/4)

Μετά τον αποκλεισμό του από τον Τέιλορ Φριτς με 6-2, 6-4 στο πλαίσιο των προημιτελικών του Rolex Monte Carlo Masters, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του μετά από 2 χρόνια στο Μονακό, και κατά συνέπεια θα απωλέσει 820 βαθμούς.

Αυτοί οι χαμένοι βαθμοί υπεράσπισης θα τον ρίξουν από το No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, και θα τον οδηγήσουν στο No. 5, μιας και θα τον προσπεράσουν οι Κάσπερ Ρουντ (No. 3) και Ντανιίλ Μεντβέντεφ (No. 4), με τις πρώτες δύο θέσεις της κορυφής να παραμένουν ανεπηρέαστες (Νόβακ Τζόκοβιτς No. 1, Κάρλος Αλκαράθ No. 2).

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βέβαια, θα έχει τη δυνατότητα να ξανά ανέβει στην ATP κατάταξη στο κοντινό μέλλον, καθώς στα επόμενα τουρνουά δεν έχει να υπερασπιστεί τόσους βαθμούς, όσους είχε και στο Μόντε Κάρλο. Συγκεκριμένα, στο επόμενο 500αρι της Βαρκελώνης, ο Στέφανος θα κληθεί να καλύψει μόλις 90 βαθμούς, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητές του για άμεση άνοδο στο Top-10.

Μετά το Barcelona Open, ο Τσιτσιπάς έχει να υπερασπιστεί 360 βαθμούς στο Madrid Open, καθώς πέρσι είχε φτάσει μέχρι τους “4” της διοργάνωσης, στη Ρώμη θα χρειαστεί να καλύψει 600, μιας και πέρσι ήταν φιναλίστ, ενώ στο Roland Garros θα έχει να υπερασπιστεί μόλις 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις