fbpx

Μόντε Κάρλο: Πρωταθλητής στο χώμα του Μονακό ο Ρούμπλεφ (vid)

Μόντε Κάρλο: Πρωταθλητής στο χώμα του Μονακό ο Ρούμπλεφ (vid)

Τον πρώτο του τίτλο σε ATP Masters 1000 διοργάνωση κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο ο Αντρέι Ρούμπλεφ, πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή ανατροπή επί του Χόλγκερ Ρούνε, του οποίου και επικράτησε με 5-7, 6-2, 7-5 σε 3(!) ώρες και 7 λεπτά αναμέτρησης.

Στο 1ο σετ, ο Ρούνε είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, και με break στο 6ο game απέκτησε τη διαφορά που ήθελε από τον Ρούμπλεφ, όμως ο Ρώσος απάντησε άμεσα σβήνοντας το break, και επανάφερε τις ισορροπίες στο ακέραιο. Στο 11ο game ο 19χρονος Δανός κράτησε τον Ρώσο στον έναν πόντο, και στο αμέσως επόμενο του ξανά έσπασε το σερβίς για το πρώτο προβάδισμα (7-5).

Το 2ο σκέλος του αγώνα άνηκε στον Ρούμπλεφ, που προηγήθηκε με 2 games, έχοντας σπάσει με το “καλησπέρα” το σερβίς του Ρούνε. Ο Δανός ισοφάρισε άμεσα, όμως η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον πρωταθλητή, που με σερί 4/4 κερδισμένα games ισοφάρισε στα σετ και έστειλε τον τελικό στο decider (6-2).

Εκεί, αν και ο Ρούνε ξεκίνησε καλύτερα με 3-0 και ένα break στο ενδιάμεσο, και διατήρησε την απόσταση μέχρι το 5ο game, είδε τον Ρώσο να επιστρέφει εντυπωσιακά και να ισοφαρίζει μέχρι το 8ο game (4-4). Στο 11ο game ο Ρούμπλεφ έκανε το καθοριστικότερο break της αναμέτρησης, και μετέπειτα σέρβιρε για τη νίκη με επιτυχία (7-5).

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε 1000αρι για τον 25χρονο Ρώσο, αλλά και ο 13ος τίτλος σε 19 συνολικά τελικούς στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις