fbpx

Μόντε Κάρλο: Κόντρα στον Φριτς ο Τσιτσιπάς για μία θέση στα ημιτελικά

Μόντε Κάρλο: Κόντρα στον Φριτς ο Τσιτσιπάς για μία θέση στα ημιτελικά

Έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του στα ημιτελικά του Rolex Monte Carlo Masters είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπου θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του προημιτελικού τον Τέιλορ Φριτς. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Court Rainier III, και είναι το δεύτερο κατά χρονική σειρά της Μεγάλης Παρασκευής (14/4), γεγονός που το τοποθετεί γύρο στις 14:00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ζωντανά από την COSMOTE SPORT 6HD.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που προέρχεται από την εύκολη επικράτησή του κόντρα στον Νίκολας Τζάρι για τον 3ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης του Μονακό, θέλει να παραμένει σε τροχιά υπεράσπισης των back to back τίτλων του, πετυχαίνοντας την τρίτη σερί του νίκη στο Μόντε Κάρλο. Βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και δείχνει ικανός να φτάσει μέχρι τέλους.

Αντίθετα, και ο 25χρονος Αμερικανός θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη θέση τους στους “4” της ATP 1000 διοργάνωσης, προερχόμενος από την νίκη-πρόκρισή επί του Γίρι Λεχέτσκα με ανατροπή στα σετ (4-6, 6-4, 6-1). Στον 2ο γύρο, θυμίζουμε, είχε αποκλείσει τον έμπειρο Σταν Βαβρίνκα, και δείχνει ικανός να σταθεί αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα σε όλους στο Μονακό.

Η προϊστορία μεταξύ των δύο είναι αρκετά ευνοϊκή για τον Στέφανο, καθώς αυτή θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν στο κορτ, και ο No. 3 του κόσμου μετρά 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Φριτς.

Πρώτη επικράτηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στο Laver Cup του 2019, ενώ ακολούθησε η νίκη του στο ATP Masters του Παρισιού την ίδια χρονιά. Μετά από 3 χρόνια, το 2022, ο Στέφανος νίκησε πάλι τον No. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Australian Open, σε ματς που κρίθηκε στα 5 σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4)

Στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών, πριν την αναμέτρηση του Τσιτσιπά προηγείται αυτή ανάμεσα σε Αντρέι Ρούμπλεφ και Ζαν Λέναρντ Στραφ. Στις 16:00 θα γίνει το ματς Ντανιίλ Μεντβέντεφ-Χόλγκερ Ρούνε, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει το Λορένζο Μουζέτι-Γιανίκ Σίνερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις