fbpx

Billie Jean King Cup: Εξασφάλισε τα play off ανόδου η Εθνική – Για την πρωτιά στον όμιλο με Πορτογαλία

Billie Jean King Cup: Εξασφάλισε τα play off ανόδου η Εθνική – Για την πρωτιά στον όμιλο με Πορτογαλία

Εξασφάλισε την πρόκριση της στα play off ανόδου του Billie Jean King Cup η Εθνική Ελλάδος, τα οποία θα διεξαχθούν το Μεγάλο Σάββατο (15/4,) έπειτα από τη χθεσινή επικράτηση της στο tie με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 2-1 στις νίκες.

Σήμερα (Μεγάλη Παρασκευή 14/4), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον τελευταίο του αγώνα στον όμιλο στην Πορτογαλία, στον οποίο διακυβεύεται η πρώτη θέση, που δίνει (θεωρητικά) και την καλύτερη διασταύρωση στα play off.

Οι δυο πρώτοι των δύο ομίλων θα παίξουν με τις δεύτερες των άλλων ομίλων, και οι δυο νικήτριες ομάδες από τα tie των play off θα ανέβουν στο Group I της διοργάνωσης.

Χθες (Μεγάλη Πέμπτη 13/4), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάστηκε να επικρατήσει στο διπλό για να πάρει τη νίκη στο tie, πραγματοποιώντας έτσι το 3/3 στο Οέιρας, και μάλιστα χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα το δυνατό μας χαρτί, η Μαρία Σάκκαρη.

Το σκορ άνοιξε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έκανε το 1-0 λόγω της εγκατάλειψης της Ντέα Χέρτζελας στις αρχές του 2ου σετ. Το πρώτο έληξε με 6-1 υπέρ της 25χρονης Ελληνίδας τενίστριας, και το δεύτερο σταμάτησε στο 1-0 πάλι υπέρ της Βαλεντίνης.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Νεφίσα Μπερμπέροβιτς με 6-4, 6-4, μετά από ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι, για να κριθεί ο νικητής στη σειρά στο τελευταίο παιχνίδι, το διπλό.

Εκεί, Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου δε συνάντησαν προβλήματα απέναντι στις Ανίτα Βάγκνερ και Νεφίσα Μπερμπέροβιτς, που τις νίκησαν με 6-3, 7-6(3), για την τρίτη διαδοχική νίκη της Ελλάδας, και τη μαθηματική πρόκριση στα ματς ανόδου.

Αποτελέσματα

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου
Πορτογαλία – Ισραήλ 3-0
Βοσνία – Μάλτα 2-1

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου
Ελλάδα – Ισραήλ 3-0
Πορτογαλία – Μάλτα 2-1

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου
Ελλάδα – Μάλτα 2-1
Βοσνία – Πορτογαλία 1-2

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου
Ελλάδα – Βοσνία 2-1
Ισραήλ – Μάλτα 2-1

Πρόγραμμα
Ελλάδα – Πορτογαλία
Ισραήλ – Βοσνία

Βαθμολογία
1. Ελλάδα: 3-0 (7-2)
2. Πορτογαλία: 3-0 (7-2)
3. Βοσνία: 1-2 (4-5)
4. Ισραήλ: 1-2 (2-7)
5. Μάλτα: 0-4 (4-8)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις