fbpx

Μόντε Κάρλο: “Καθάρισε” την πρόκριση στο δεύτερο σετ ο Τζόκοβιτς (vid)

Μόντε Κάρλο: “Καθάρισε” την πρόκριση στο δεύτερο σετ ο Τζόκοβιτς (vid)

Την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Rolex Monte Carlo Masters πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάμπτοντας την αντίσταση του μαχητικού Ιβάν Γκάκοφ με 7-6(5), 6-2, μετά από μία ώρα και 47 λεπτά αγώνα, και ξεκινάει ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο χώμα, ενώ στόχος του είναι και ο 3ος τίτλος στο Μόντε Κάρλο.

Δεν είχε καθόλου εύκολο έργο ο 35χρονος Σέρβος τενίστας κόντρα στον No. 198(!) της παγκόσμιας κατάταξης, που ειδικά στο πρώτο σετ τον δυσκόλεψε αρκετά, και κατάφερε να πάρει το πρώτο προβάδισμα στις λεπτομέρειες του tie-break.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Νόλε, που πλέον κοιτάζει τον επόμενο γύρο του Μονακό, κατά τον οποίο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ματς Λούκα Νάρντι-Λορένζο Μουζέτι.

Το ματς:

Στο πρώτο σετ, αμφότεροι διατήρησαν στο ακέραιο τα χτυπήματά τους από το σερβίς μέχρι και το 6ο game, με το σκορ έτσι να παραμένει στην απόλυτη ισοπαλία (3-3). Στο αμέσως επόμενο ο 26χρονος Ρώσος κατάφερε να κάνει το break, αλλά δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμά του μιας και το έσβησε ο Νόλε άμεσα (4-4).

Οι δύο πλευρές δεν έκαναν νέα λάθη από τα σερβίς τους μέχρι και το 12ο game και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6). Εκεί, μετά από 12 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα ο Νόλε έμεινε ψύχραιμος, και βρίσκοντας τα πιο εύστοχα χτυπήματα κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-5, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης (7-6(5).

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, και πάλι κανείς δε ξεχώριζε μέχρι το 4ο game (2-2), όμως από το επόμενο και μετά ο Σέρβος κυριάρχησε στο κορτ, και με σερί 4/4 κερδισμένα δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη straight νίκη, και να περάσει στην επόμενη φάση της πρώτης χωμάτινης διοργάνωσης για τη σεζόν (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις