fbpx

Μόντε Κάρλο: Πρεμιέρα με νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά και πρόκριση στον 2ο γύρο (vid)

Μόντε Κάρλο: Πρεμιέρα με νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά και πρόκριση στον 2ο γύρο (vid)

Ιδανικά ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα διπλά του Rolex Monte Carlo Open Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, που επικράτησαν των Χούμπερτ Χούρκατς και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο super tie-break (7-6(3), 6-7(4), 10-5), μετά από μία ώρα και 47 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο της πρώτης χωμάτινης διοργάνωσης για τη σεζόν.

Το Ελληνικό δίδυμο στάθηκε άριστα από τη γραμμή του σερβίς στο πρώτο μέρος του αγώνα, το ίδιο όμως και το αντίπαλο ζευγάρι, γι’ αυτό και ο νικητής του πρώτου σετ κρίθηκε στο tie-break (6-6). Μετά από 7 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, τα αδέρφια Τσιτσιπά νίκησαν με επιμέρους σκορ 7-3, και έκαναν το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6(3).

Στο δεύτερο σετ, Στέφανος και Πέτρος συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό, ξεκινώντας στο κορτ με 3/3 κερδισμένα games, πραγματοποιώντας και στο ενδιάμεσο το πρώτο break του αγώνα (3-0). Ντιμιτρόφ και Χούρκας απάντησαν άμεσα με δικό τους σερί, σβήνοντας το break παράλληλα (3-3), ενώ μέχρι το 10ο game δεν είχαμε κάποια νέα παραβίαση σε σερβίς, και έτσι παρέμεινε η ισοπαλία (5-5).

Στο αμέσως επόμενο, το Βουλγαροπολωνικό δίδυμο έκανε break και απείχε ένα βήμα από την κατάκτηση του 2ου σετ, όμως οι «TsitsiBros» απάντησαν άμεσα με δικό τους break, και έστειλαν για μία ακόμα φορά το ματς στο tie-break. Εκεί, μετά από 10 λεπτά “μάχης”, ήταν η σειρά των Χούρκατς και Ντιμιτρόφ να χαμογελάσουν, καθώς νίκησαν με επιμέρους σκορ 7-4, και οδήγησαν το παιχνίδι στο super tie-break (7-6(4).

Στην 3η και τελευταία στροφή του αγώνα, μετά από 22(!) λεπτά τα αδέρφια Τσιτσιπά κατάφεραν να βρουν τα εύστοχα και πιο ψύχραιμα χτυπήματα, και να φτάσουν πρώτοι στους 10 πόντους, για να συνδυάσουν πρεμιέρα με νίκη στο χώμα, παίρνοντας την πρόκριση και για τον 2ο γύρο του Μονακό στα διπλά. Εκεί, θα βρουν απέναντί τους δύο ακόμα πιο δύσκολους αντιπάλους, και συγκεκριμένα τους No. 3 του ταμπλό, τους Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν Ζουλιάν Ροζέρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις