fbpx

Houston Open: Τίτλος μετά από 5 χρόνια για τον Τιάφο! (vid)

Houston Open: Τίτλος μετά από 5 χρόνια για τον Τιάφο! (vid)

Τον πρώτο του τίτλο στο ATP Tour έπειτα από αναμονή που ξεπέρασε τα πέντε χρόνια πανηγύρισε ο Φράνσις Τιάφο. Ο 25χρονος Αμερικανός νίκησε στον μεγάλο τελικό του Houston Open με 7-6(1), 7-6(6) τον μαχητικότατο Τόμας Μαρτίν Ετσεβερί, φτάνοντας συνολικά στο δεύτερο τρόπαιο της καριέρας του.

Αγωνιστικά, το πρώτο σετ κύλησε μία απόλυτη ισορροπία και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στα σέρβις γκέιμ και των δυο, μιας και κανείς δεν βρήκε ποτέ ευκαιρία για μπρέικ. Αντιθέτως, στο τάι μπρέικ οι δυο τους ξεκίνησαν παίρνοντας από έναν πόντο και μετά ο Τιάφο… άνοιξε ταχύτητα μετατρέποντας το 1-1 σε 7-1 για να κλείσει το σετ.

Στο δεύτερο μέρος, σημείο κλειδί έμοιαζε να είναι το 5ο γκέιμ. Εκεί, ο Τιάφο βρήκε εκτός συντονισμού τον Αργεντινό και με love game έκανε το πρώτο μπρέικ της ημέρας για να προηγηθεί με 3-2. Η απάντηση του Νο73 στον κόσμο Ετσεβερί ήρθε στην… 11η ώρα, καθώς βρήκε το πολυπόθητο μπρέικ στο 11ο γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 5-5, οπότε λίγο αργότερα ακολούθησε ξανά τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Αργεντινός βρήκε το μίνι μπρέικ για να προηγηθεί με 5-3, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Νο15 στον κόσμο Αμερικανό, ο οποίος κερδίζοντας 5 από τους 6 επόμενους πόντους έφτασε στο 8-6 και έκλεισε το ματς έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά μάχης.

Για τον Τιάφο αυτός είναι και ο πρώτο τίτλος σε χωμάτινο τερέν, αφού ο συνολικά πρώτος της καριέρας του είχε έρθει στο σκληρό κορτ της Delray Beach. Υπενθυμίζεται πως το ενδιάμεσο διάστημα ο Αμερικανός είχε ηττηθεί σε τέσσερις τελικούς, με πιο πρόσφατο το Tokyo Open τον περασμένο Οκτώβριο. Με αυτόν τον τίτλο του ο Αμερικανός θα σημειώσει και career high στην κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο11.

Στον αντίποδα, για τον Ετσεβερί αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της καριέρας του σε τελικό τουρνουά, αναζητώντας ακόμη τον πρώτο του τίτλο. Ο προηγούμενος τελικός του, πάντως, ήταν πριν από περίπου ένα μήνα στο Όπεν Χιλής, με τον Αργεντινό να δείχνει έτσι σαφή βελτίωση φέτος. Μάλιστα, η πορεία του στο Χιούστον θα τον ανεβάσει στο Νο59 του κόσμου, σημειώνοντας έτσι και εκείνος career high.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις