fbpx

Μόντε Κάρλο: Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Masters του Μονακό

Μόντε Κάρλο: Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Masters του Μονακό

Γνωστό έγινε το μονοπάτι του Στέφανου Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό της πρώτης χωμάτινης διοργάνωσης στο Μονακό, το Rolex Monte Carlo Open, κατά το οποίο θα διεκδικήσει τον τρίτο διαδοχικό του τίτλο, μετά το 2021 και το 2022.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει bye στον 1ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης, γι’ αυτό θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τον 2ο γύρο, και εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπένζαμιν Μπονζί (Γαλλία) και Μπερνάμπ Ζαπάτα Μιράλες (Ισπανία), με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αν ο No. 2 του ταμπλό συνδυάσει πρεμιέρα με νίκη, τότε πιθανότατα θα διασταυρωθεί με τον “κακό του δαίμονα”, Μπόρνα Τσόριτς (Κροατία), με τον οποίο μετρά μόνο δύο νίκες σε πέντε συναντήσεις τους στο κορτ, όμως ο Στέφανος είχε νικήσει στο τελευταίο.

Εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο του No. 20 του κόσμου, με βάση λογικής ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είτε τον Τέιλορ Φριτς, είτε τον Φράνσις Τιάφο, ενώ στα ημιτελικά, αν φυσικά επικρατήσει και προκριθεί, θα βρει απέναντί του είτε τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, είτε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ.

Τώρα, μιλώντας σχετικά με τον τελικό, ο επικρατέστερος από το άλλο μισό του ταμπλό να βρεθεί εκεί (με βάση ranking) είναι ο No. 1 της ATP κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από μήνες.

Αξιόλογες πιθανότητες, βέβαια, συγκεντρώνει τόσο ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, όσο και ο Χόλγκερ Ρούνε, που ενδέχεται να βρεθούν στο δρόμο του Νόλε προς τον τελικό.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο:
R1: Bye
R2: Μπονζί/Μιράλες
R3: Τσόριτς
QF: Φριτς/Τιάφο
SF: Ρούμπλεφ/Ρουντ
F: Τζόκοβιτς/Μεντβέντεφ/Ρούνε

Πιθανοί προημιτελικοί στο Μόντε Κάρλο:
Νόβακ Τζόκοβιτς-Γιάνικ Σίνερ
Ντανιίλ Μεντβέντεφ-Χόλγκερ Ρούνε
Αντρέι Ρούμπλεφ-Κάσπερ Ρουντ
Τέιλορ Φριτς/Φρανσίς Τιάφο-Στέφανος Τσιτσιπάς

Ολόκληρο το ταμπλό του Μόντε Κάρλο:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις