fbpx

Φάλκοφσκα-Γραμματικοπούλου 2-1: Αποκλεισμός στα προημιτελικά της Σαρδηνίας

Φάλκοφσκα-Γραμματικοπούλου 2-1: Αποκλεισμός στα προημιτελικά της Σαρδηνίας

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων στα μονά η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Σαρδηνία.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Πολωνή Βερόνικα Φάλκοφσκα με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2), μετά από δυόμιση ώρες αναμέτρησης, και μένει εκτός συνέχειας, στο πλαίσιο των “8” της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, μέχρι το 8ο game οι ισορροπίες ήταν μοιρασμένες στο ακέραιο, με τις δύο πλευρές να έχουν στο ενεργητικό τους από δύο break, διατηρώντας το ισόπαλο σκορ (4-4). Στο αμέσως επόμενο, με ένα μεγάλο hold η Βαλεντίνη πήρε ξανά προβάδισμα, και με νέο break στο τέλος έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα (6-4).

Στο 2ο σετ, η Φάλκοφσκα ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, πραγματοποιώντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο (3-0). Διατήρησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το 7ο game (5-2), όμως η Ελληνίδα βρήκε και 2ο break, για να μειώσει αισθητά (5-4). Στο 10ο game η Πολωνή κράτησε την Βαλεντίνη στους δύο πόντους και έστειλε το ματς στο decider (6-4).

Εκεί, αμφότερες ξεκίνησαν δυναμικά, πραγματοποιώντας break στα δύο πρώτα game (1-1). Στη συνέχεια σέρβιραν χωρίς λάθη, διατηρώντας την ισοπαλία (2-2), όμως στην εξέλιξη του αγώνα η Φάλκοφσκα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, και με σερί 4/4 κερδισμένα games, αλλά και δύο ακόμα break, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να προκριθεί στα ημιτελικά (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις