fbpx

Wimbledon: Τέλος ο περιορισμός σε Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά με όρους

Wimbledon: Τέλος ο περιορισμός σε Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά με όρους

Το δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Wimbledon θα έχουν παίκτες και παίκτριες από Ρωσία και Λευκορωσία όπως ανακοίνωσε το All England Club.

 Το Wimbledon ήταν το μοναδικό Grand Slam την περασμένη χρονιά που αρνήθηκε την συμμετοχή στους αθλητές και τις αθλήτριες των δύο παραπάνω χωρών. Η All England Club από την πλευρά της ανακοίνωσε πλέον ότι αυτό αλλάζει με τους παίκτες και τις παίκτριες να αγωνίζονται υπό ουδέτερο καθεστώς. «Πρόθεσή μας είναι να αποδεχθούμε τις συμμετοχές από Ρωσία και Λευκορωσία υπό την προϋπόθεση ότι θα αγωνίζονται ως ουδέτεροι και θα πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι Ρώσοι και Λευκορώσοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν αν λάβουν χρηματοδότηση όπως π.χ. χορηγία από εταιρείες που λειτουργούν ή ελέγχονται από τις παραπάνω χώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν και οι ανακοινώσεις από ATP και WTA. «Είμαστε ικανοποιημένοι που όλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Wimbledon και τα τουρνουά της LTA αυτό το καλοκαίρι. Χρειάστηκε να γίνει μία κοινή προσπάθεια από το σύνολο του αθλήματος ώστε να βρεθεί μία λύση που να προστατεύει το δίκαιο του παιχνιδιού. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Wimbledon και την LTA για τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα ενώ συνεχίζουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις