fbpx

Πρωταθλητής στα διπλά της Καταλονίας ο Πουρναρόπουλος – Ημιφιναλίστ στα μονά

Πρωταθλητής στα διπλά της Καταλονίας ο Πουρναρόπουλος – Ημιφιναλίστ στα μονά

Την κατάκτηση του τίτλου στα διπλά στη διοργάνωση του Tennis Europe στο Emilio Sanchez Academy Youth Cup U16 πανηγύρισε ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, έχοντας για συμπαίκτη του τον Ουκρανό Ντμίτρο Φτερκόφσκι.

Παράλληλα, ο 16χρονος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε και στα μονά της ίδιας διοργάνωσης, και ηττήθηκε από τον Ουκρανό συμπαίκτη του στα διπλά, με 6-1, 6-1, και ολοκλήρωσε την παρουσία του στα ημιτελικά.

Στα διπλά στο 16αρι τουρνουά, το Ελληνοουκρανικό δίδυμο επικράτησε των Γιαν Κλουσνούσκι (Πολωνία) και Γκάμπριελ Νογκέιρα (Βραζιλία) με 7-6(3), 6-2, και δίκαια έφτασε στην κορυφή, ενώ για τον Πουρναρόπουλο ήταν ο 3ος διαδοχικός τίτλος.

Ο πρώτος ήταν στο τουρνουά των U16 της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, με παρτενέρ του τον Άλκη Μιχαλόπουλο, ενώ ο δεύτερος ήταν την περασμένη εβδομάδα στο Τορέγιο, μαζί με τον Γιάννη Σακκά.

Για να φτάσουν στον σημερινό τελικό, Πουρναρόπουλος και Φτερκόφσκι επικράτησαν στον 1ο γύρο των Ισπανών Ικέρ Καλλόνε Σάντο και Πολ Πούιγκ Μοντιέλ με 7-5, 6-4, ενώ στον επόμενο γύρο επιβλήθηκαν των Τσέχων Γιαν Ζαβαντίλ και Βακλάφ Ζαβαντίλ με 6-1, 6-1.

Στον ημιτελικό, το Ελληνοουκρανικό ζευγάρι νίκησε τους Γκουστάβο Ολιβέιρα (Πορτογαλία) και Σιν Ζου (Κίνα) με 4-6, 6-1, 10-7, για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό.

Στα μονά της διοργάνωσης του Tennis Europe, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά νίκησε πρώτα τον Πολ Πούιγκ Μοντιέλ 6-4, 7-6(3), και μετέπειτα τον Ζαγιάν Βιρανί (Κένυα) με 6-4, 6-1. Στον προημιτελικό επικράτησε του Γάλλου Ντίλαν Γκουεγκάν με 7-5, 6-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις