fbpx

Πέρασαν στον τελικό του Ηρακλείου Παύλου και Χριστοφή – Αποκλείστηκε η Κοροκοζίδη

Πέρασαν στον τελικό του Ηρακλείου Παύλου και Χριστοφή – Αποκλείστηκε η Κοροκοζίδη

Την πρόκριση για τον τελικό στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων πήραν οι Δήμητρα Παύλου και Ελένη Χριστοφή, το οποίο διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ η Έλενα Κοροκοζίδη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Το Ελληνικό δίδυμο επικράτησε σήμερα των Αγκουστίνα Τσιπάκ (Αργεντινή) και Μαργκαρίτα Ιγκαντιέβα (Λετονία) με 6-2, 7-5, μετά από μία ώρα και 21 λεπτά αγώνα, και αύριο Σάββατο (25/3) θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Το ματς:

Στο πρώτο σετ, ξεκίνησαν άψογα από το σερβίς, ενώ κατάφεραν να σπάσουν και δύο φορές το αντίστοιχο των αντιπάλων τους, φτάνοντας σε μία ασφαλή διαφορά μέχρι το 6ο game (5-1).

Στο αμέσως επόμενο, Τσίπακ και Ιγκαντιέβα έσβησαν το ένα από τα δύο break (5-2), όμως στο 8ο και τελευταίο Παύλου και Χριστοφή έκαναν το τρίτο τους (για την ώρα) break και έκλεισαν με επιτυχία την πρώτη στροφή του αγώνα.

Στην επανάληψη, το Ελληνικό ζευγάρι ξεκίνησε με νέο σερί τριών κερδισμένων games, το οποίο όμως καλύφθηκε από την αντίπαλη πλευρά, η οποία έσβησε και το νέο break (3-3).

Νέο προβάδισμα για τη Δήμητρα και την Ελένη, με νέο σπάσιμο στο σερβίς των Τσιπάκ και Ιγκαντιέβα, όμως και πάλι οι αντίπαλές τους βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση (5-5).

Τελικώς όμως, στο 11ο game Χριστοφή και Παύλου υπερασπίστηκαν άψογα το σερβίς τους, για να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με το 6ο τους break, χωρίς μάλιστα να χαρίσουν κάποιον πόντο, και να περάσουν στον τελικό (7-5).

Μέχρι τα ημιτελικά η Κοροκοζίδη:

Δε θα έχουμε Ελληνικό εμφύλιο στον τελικό των διπλών του Ηρακλείου, καθώς το δίδυμο των Έλενα Κοροκοζίδη και Άννα Ουρέκε δεν μπόρεσε να επικρατήσει των Ρουμάνων Αναστασία Σάφτα και Λαβίνια Τανασιέ.

Το Ελληνορωσικό δίδυμο ηττήθηκε με 7-5, 7-6(2) από τις Ρουμάνες, που παρά τον αποκλεισμό στάθηκαν εξαιρετικά στο κορτ, και έχασαν το εισιτήριο του τελικού στις λεπτομέρειες και των δύο σετ.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα, Κοροκοζίδη και Ουρέκε διατηρούσαν ένα ισχνό προβάδισμα, βρίσκοντας πρώτες τον δρόμο για το break (4-2), όμως δέχθηκαν την ανατροπή λίγο πριν οδηγηθεί το ματς στο tie-break, δεχόμενες τρίτη “παραβίαση” στο σερβίς τους στο 12ο game (7-5).

Στην επανάληψη, οι ισορροπίες παρέμειναν μέχρι τέλους, με τις δύο πλευρές να έχουν από 2 νέα break εκατέρωθεν, και αυτή τη φορά δεν αποφεύχθηκε το tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, οι Ρουμάνες κέρδισαν με επιμέρους σκορ 7-2, και θα συναντήσουν τις Παύλου και Χριστοφή στον αυριανό τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις