fbpx

Τσιτσιπάς: «Ο στόχος μου είναι να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου» (vids)

Τσιτσιπάς: «Ο στόχος μου είναι να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου» (vids)

Άκρως αναλυτικός εμφανίστηκε στη χθεσινή (Τρίτη 21/3) Media Day του Miami Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας για τους στόχους του στη διοργάνωση της Φλόριντα, αλλά και που θέλει να επικεντρωθεί στο παιχνίδι του.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, και No. 3 του κόσμου, τοποθετήθηκε σχετικά με τις διαφορές στο παιχνίδι όταν δεν τον απασχολεί κάποιος τραυματισμός, σε σχέση με τις φορές που τον ανησυχεί κάποια κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε και στους φιναλίστ του Indian Wells, Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μενβτέντεφ, συγχαίροντας τους για τις καλές τους εμφανίσεις.

Παράλληλα, ο Στέφανος ρωτήθηκε τόσο για τις εκτός κορτ συνήθειες του, αλλά όσο και για τις αλλαγές που έχει κάνει στην καθημερινότητά του, και φυσικά απάντησε σε όλα.

«Όλα πηγαίνουν καλύτερα και κινούμαι προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να αγωνιστώ χωρίς να πονάω και να είμαι ικανός να εμφανιστώ εκεί και να δείξω κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Indian Wells, επειδή εκεί υπέφερα πολύ», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Ελπίζω να παίξω με πιο έντονο το στοιχείο της ευχαρίστησης στο κορτ και να μην σκέφτομαι τόσο πολύ το χέρι μου».

«Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να έχω στο τένις. ‘Όταν νιώθω υγιής, όλα είναι σωστά, απολαμβάνω την παρουσία μου στο κορτ, αισθάνομαι δημιουργικός, μπορώ να δώσω ποικιλία στο παιχνίδι μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου για το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου τις επόμενες ημέρες».

Σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των Αλκαράθ και Μεντβέντεφ, είπε: «Χαίρομαι για εκείνους. Όταν οι άλλοι είναι καλοί μπορώ κι εγώ να γίνω καλύτερος. Το γεγονός ότι βελτιώνονται με ευνοεί επίσης και μου δίνει μία ευκρινή εικόνα για το πως πρέπει να προσεγγίσω το παιχνίδι μου».

Σχετικά με την off court ζωή του και τις συνήθειες του, είπε: «Ήμουν εξαιρετικά πειθαρχημένος τότε, όχι πως δεν είμαι τώρα, αλλά μερικές φορές χαλαρώνω. Για παράδειγμα, θα περνούσα 2 εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου χωρίς να πηγαίνω κάπου. Επιτρέπω στον εαυτό μου περισσότερη ελευθερία τώρα και νομίζω με έχει ευνοήσει πολύ και μου δίνει την ευκαιρία να ωριμάσω ως άτομο και να μην είμαι συγκεντρωμένος 100% στο τένις κάθε εβδομάδα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις