fbpx

Chile Open: Τρίτος τίτλος για Κοέγιο και Τάπια σε τελικό-θρίλερ! (vid)

Chile Open: Τρίτος τίτλος για Κοέγιο και Τάπια σε τελικό-θρίλερ! (vid)

Ένα απίστευτο… χατ τρικ τίτλων πανηγυρίζουν οι Αρτούτο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια εντός του 2023. Ο Ισπανός με τον Αργεντινό επικράτησαν στον μεγάλο τελικό του Chile Open της Χιλής με 6-4, 6-7(3), 7-5 των Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν, σε ένα άκρως συναρπαστικό ματς, που όμως παραλίγο να εξελιχθεί σε φιάσκο λόγω διαιτητικού λάθους.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο σετ με το σκορ στο 5-3 υπέρ των Κοέγιο και Τάπια και το σκορ του γκέιμ στο 30-30, ο Κοέγιο βρήκε έναν οριακό winner, για να κάνει το σκορ 40-30. Αν και οι αντίπαλοι Λεμπρόν και Γκαλάν αποδέχθηκαν πως η μπάλα ήταν μέσα (λίγα εκατοστά μακριά από το τζάμι), ο διαιτητής από λεκτικό λάθος ανέφερε το σκορ 30-40, δηλαδή σαν η μπάλα να ήταν άουτ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η γραμματεία πίστωσε τον πόντο στους Κοέγιο και Τάπια, δίνοντας σκορ 40-30, το αντίθετο δηλαδή από τον ρέφερι.

Οι Κοέγιο και Τάπια πήραν στη συνέχεια και τον επόμενο πόντο και άρχισαν να πανηγυρίζουν τη νίκη, με τον Λεμπρόν μάλιστα να τους συγχαίρει, ωστόσο ο διαιτητής… ανέτρεψε αυτή την εικόνα. Το προηγούμενο λάθος τον οδήγησε να υποδείξει σκορ 40-40 και έπειτα από αρκετές εξηγήσεις και διαβουλεύσεις, να συνεχιστεί το ματς.

Οι Λεμπρόν και Γκαλάν τελικά έκαναν το μπρέικ σε αυτό το κομβικό γκέιμ, οδήγησαν τη μάχη σε τρίτο σετ, αλλά εκεί λύγισαν απέναντι στον Ισπανό και τον Αργεντινό. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος σε ισάριθμα τουρνουά του φετινού World Padel Tour για τους Κοέγιο και Τάπια, οι οποίοι αποτελούν πλέον το Νο2 δίδυμο στην κατάταξη και με μικρά βήματα πλησιάζουν τους Λεμπρόν και Γκαλάν που κατέχουν το Νο1.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις