fbpx

Indian Wells: “Σόκαρε” την Σφιόντεκ η Ριμπάκινα και πέρασε στον τελικό (vids)

Indian Wells: “Σόκαρε” την Σφιόντεκ η Ριμπάκινα και πέρασε στον τελικό (vids)

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Indian Wells πήρε η Έλενα Ριμπάκινα, καθώς επικράτησε εμφατικά της κατόχου του τίτλου, Ίγκα Σφιόντεκ, με 6-2, 6-2 σε μία ώρα και 16 αγωνιστικά λεπτά, και έχει την ευκαιρία να πάρει την άτυπη ρεβάνς από την Αρίνα Σαμπαλένκα, από την οποία και έχασε στον τελικό του φετινού Australian Open.

Στο 1ο σετ, η 23χρονη τενίστρια από το Καζακστάν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games, έχοντας ήδη ένα break στο ενεργητικό της (3-0).

Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το 7ο game (5-2), ενώ στο αμέσως επόμενο ήρθε και το 2ο break, με τη No. 10 του κόσμου να κλείνει εξαιρετικά την πρώτη στροφή του αγώνα (6-2).

Στην επανάληψη, έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ και τον έλεγχο του ρυθμού, η Ριμπάκινα έμοιαζε ασταμάτητη και κατέκτησε τα πρώτα 5(!) games, σπάζοντας το σερβίς της 21χρονης Πολωνής άλλες 2 φορές στο ενδιάμεσο (5-0).

Η No. 1 του κόσμου έβγαλε μίας μορφής αντίδραση, υπερασπίζοντας το σερβίς στο 6ο game, αλλά και με το 1ο προσωπικό break της στο αμέσως επόμενο (5-2), όμως η Ριμπάκινα δε μείωσε την απόδοσή της στο κορτ, και με το 5ο (και τελευταίο) break της έβαλε τέλος στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του BNP Paribas Open (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις