fbpx

Indian Wells, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: “Λύγισε” στους “4” η Μαρία και έμεινε εκτός τελικού (vids)

Indian Wells, Σάκκαρη-Σαμπαλένκα 0-2: “Λύγισε” στους “4” η Μαρία και έμεινε εκτός τελικού (vids)

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Indian Wells, καθώς ηττήθηκε από την ασταμάτητη (το τελευταίο διάστημα) Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-2, 6-3, μετά από μία ώρα και 24 λεπτά παιχνιδιού, στο πλαίσιο του πρώτου χρονικά ημιτελικού της διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη για μία ακόμα αναμέτρηση έμεινε πίσω με ένα σετ, μόνο που αυτή τη φορά δε μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, και έτσι η Σαμπαλένκα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό της Καλιφόρνια, όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Ίγκα Σφιόντεκ και Ελένα Ριμπάκινα.

Στο 1ο σετ, η 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία ξεκίνησε ιδανικά στο κορτ με love game (40-0), και παρά την άμεση απάντηση της Σάκκαρη (1-1), κατάφερε να συνεχίσει αλάνθαστη από το σερβίς της, αλλά και να κάνει το πρώτο break στον αγώνα, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα (3-1).

Η Μαρία θέλησε να επαναφέρει τις ισορροπίες ξανά στο ακέραιο, σπάζοντας και εκείνη το σερβίς της αντιπάλου της στο 5ο game (3-2), όμως η Σαμπαλένκα βρήκε τον τρόπο να ξανακάνει break, ανακτώντας τον έλεγχο της αναμέτρησης (4-2).

Στη συνέχεια, η No. 2 του κόσμου δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει την 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στους δύο πόντους, για να απέχει πλέον ένα game μακριά από την κατάκτηση της πρώτης στροφής του αγώνα (5-2), στην οποία και έφτασε, πραγματοποιώντας το 3ο της break για την ώρα, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για τη νίκη (6-2).

Στην επανάληψη, για μία ακόμα φορά η Σαμπαλένκα μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, ξεκινώντας με άψογη υπεράσπιση του σερβίς της, ενώ στο 2ο game έκανε νέο break, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει το μομέντουμ στα χέρια της (2-0).

Η Μαρία βρήκε άμεση απάντηση, σβήνοντας το γρήγορο break της Λευκορωσίδας, ενώ μέσα από το δικό της καλό σερβίς επανάφερε το ισόπαλο σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι (2-2).

Ξανά προβάδισμα για την Αρίνα, που πήρε στις λεπτομέρειες το 5ο game, ενώ ακολούθησε το 5ο προσωπικό της break στο ματς, το οποίο ήρθε στο πιο καθοριστικό σημείο, μιας και ήθελε πλέον δύο ακόμα games για την πρόκρισή της στον τελικό (4-2).

Το πρώτο βήμα έγινε στο 7ο game, κατά το οποίο η Λευκορωσίδα κράτησε τη No. 7 της WTA κατάταξης στους δύο πόντους (5-2), και παρά το love game της Σάκκαρη (5-3), η Σαμπαλένκα έκανε και το δεύτερο (και τελευταίο) βήμα, με μία ακόμα αλάνθαστη υπεράσπιση του σερβίς της, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του BNP Paribas Open.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις