fbpx

Indian Wells, Σάκκαρη-Κβίτοβα 2-1: Στα ημιτελικά η “αλύγιστη” Μαρία με νέα σπουδαία ανατροπή (vids)

Indian Wells, Σάκκαρη-Κβίτοβα 2-1: Στα ημιτελικά η “αλύγιστη” Μαρία με νέα σπουδαία ανατροπή (vids)

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells πήρε η “ατσάλινη” Μαρία Σάκκαρη, που κατάφερε να ολοκληρώσει μία ακόμα σπουδαία ανατροπή, σε βάρος της Πέτρα Κβίτοβα αυτή τη φορά (4-6, 7-5, 6-1), και να δώσει συνέχεια στην πορεία της στο BNP Paribas Open της Καλιφόρνια.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αν και δε δικαιώθηκε στο πρώτο σετ από πολλές επιλογές της, και ενώ πλήρωσε τα λάθη της από το σερβίς, κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη στα επόμενα δύο, βγάζοντας για μία ακόμα φορά χαρακτήρα και θέληση για τη μεγάλη νίκη.

Στο 1ο σετ, η 33χρονη Τσέχα ξεκίνησε καλύτερα στο κορτ, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, ενώ επισφράγισε τη διαφορά της μετά από ένα μεγάλο hold στο 2ο game (2-0).

Η απόσταση παρέμεινε ίδια μέχρι το 6ο game της πρώτης στροφής του αγώνα (4-2), όμως στο αμέσως επόμενο η Κβίτοβα κράτησε τη Μαρία στο μηδέν στο ίδιο της το σερβίς, κάνοντας μεγάλο βήμα προς το 1-0 (5-2).

Απάντησε στο break της Πέτρα η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, ενώ στη συνέχεια κράτησε στους δύο πόντους την αντίπαλή της για να μειώσει αισθητά την απόσταση (5-4), αλλά στο 10ο game η Τσέχα έκλεισε το πρώτο σετ υπέρ της, έπειτα από 3 σετ points (6-4).

Στην επανάληψη, η No. 15 της WTA κατάταξης άρχισε συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό, κάνοντας ξανά άμεσα break, και εν συνεχεία υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς της, “χτίζοντας” από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση (2-0).

Η Σάκκαρη κατάφερε να μείνει κοντά στην Κβίτοβα, βρίσκοντας λύσεις από το σερβίς της, ενώ εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Τσέχας, έφτασε σε break point στο 5ο game, και με την πρώτη ευκαιρία ισοφάρισε, σβήνοντας το αρχικό break (3-3).

Η Μαρία προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, παίρνοντας στις λεπτομέρειες το 7ο game, και μέχρι το 11ο game κράτησε αυτό το ισχνό προβάδισμα, θέλοντας ένα ακόμα για να φτάσει στην ισοφάριση των σετ, αλλιώς θα οδηγούμασταν στο tie-break (6-5).

Στο 12ο όμως game, μετά από κάτι παραπάνω από 5 λεπτά, η No. 7 του κόσμου βρήκε το 3ο προσωπικό της break στον αγώνα, και έκανε το 1-1, στέλνοντας την αναμέτρηση στο decider, για να κριθεί εκεί το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, αμφότερες ξεκίνησαν δυναμικά από το σερβίς τους, πραγματοποιώντας love game εκατέρωθεν μέχρι και το 3ο game (2-1).

Στο αμέσως επόμενο, η Μαρία βρήκε νέο-καθοριστικό break, έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα (3-1), ενώ η διαφορά αυξήθηκε, με τη Σάκκαρη να γλυτώνει την “παραβίαση” στο 5ο game (4-1).

Το παιχνίδι έδειχνε να μην έχει γυρισμό για την Τσέχα, καθώς ούτε στο 6ο game κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της (5-1), με την Ελληνίδα πλέον να απέχει ένα τελευταίο βήμα από τους “4” του Indian Wells.

Το βήμα αυτό πραγματοποιήθηκε, καθώς η Σάκκαρη σέρβιρε άψογα στο 7ο game, και εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική 4αδα της διοργάνωσης, αλλά και το “ραντεβού” με την Αρίνα Σαμπαλένκα, για μία θέση στον τελικό (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις