fbpx

Indian Wells: Σάκκαρη-Πλίσκοβα 2-1: «Ατσάλινη» πρόκριση στα προημιτελικά!  

Indian Wells: Σάκκαρη-Πλίσκοβα 2-1: «Ατσάλινη» πρόκριση στα προημιτελικά!  

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο φετινό Indian Wells και με 6-4, 5-7, 6-3 μετά από 2,5 ώρες συναρπαστικού τένις επικράτησε της πρώην Νο1 του κόσμου Καρολίνα Πλίσκοβα παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. 

Στο καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά η Ελληνίδα τενίστρια τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 80% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (40/50), αλλά και 9 διπλά λάθη, ωστόσο αυτό που στο τέλος δεν της κόστισε ήταν οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 7/29 break-points!

Μετά από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα η Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 (δύο break) μετά από 10 λεπτά αγώνα. Το μόνο που κατάφερε σ’ εκείνο το σημείο η Πλίσκοβα ήταν να πάρει πίσω μόνο το ένα από δύο χαμένα service μειώνοντας σε 3-1, αλλά τη Σάκκαρη με συνεχόμενα holds να παίρνει το προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο δραματικό σετ η Πλίσκοβα έφτασε πρώτη σε break (3-1), αλλά η Σάκκαρη απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 3-3 και 4-4. Η μεγάλη ευκαιρία της Νο. 7 του κόσμου χάθηκε λίγο αργότερα με την Πλίσκοβα να σβήνει τριπλό break-point και την Τσέχα να κάνει το 5-4, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά της Σάκκαρη να σβήσει διπλό set-point ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ωστόσο η Πλίσκοβα κατακτώντας τα δύο επόμενα games έφτασε στο 7-5 και στην ισοφάριση σε 1-1 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο decider σετ.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με το πιο δραματικό game του τουρνουά το οποίο κράτησε 19(!) και τη Σάκκαρη να σπαταλά 10 break-points! Σαν να μην έφτανε αυτό η Πλίσκοβα έκανε αμέσως μετά και break παίρνοντας κεφάλι στο σετ με 2-0.

Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 5-0 από πλευράς Σάκκαρη (5-2), με την Ελληνίδα τενίστρια να παίρνει τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς. Τo break της Πλίσκοβα (5-3) έδωσε απλά παράταση στην πρόκριση της Ελληνίδας τενίστρια η οποία με νέο break έκανε το 6-3 και πέρασε στα προημιτελικά για 2η σερί χρονιά.

Επόμενη αντίπαλος θα είναι μια εκ των Πέτρα Κβίτοβα και Τζέσικα Πεγκούλα που συγκρούονται στο βραδινό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις