fbpx

Indian Wells, Τόμπσον-Τσιτσιπάς 2-1: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο που “λύγισε” στο tie-break (vid)

Indian Wells, Τόμπσον-Τσιτσιπάς 2-1: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο που “λύγισε” στο tie-break (vid)

Πρόωρα αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το Indian Wells, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Τζόρνταν Τόμπσον (7-6(0), 4-6, 7-6(5), μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά αγώνα, και μένει εκτός συνέχειας από το πρώτο ATP Masters στην Καλιφόρνια.

Ήταν αισθητή στο παιχνίδι η αποχή του 24χρονου Έλληνα τενίστα από το κορτ το τελευταίο διάστημα, λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, παρόλα αυτά πάλεψε για την πρόκριση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στάθηκε εξαιρετικά απέναντί του, και “πυροβολούσε” ακατάπαυστα από το σερβίς.

Στο 1ο σετ, αμφότεροι ξεκίνησαν άψογα από τη γραμμή του σερβίς, πραγματοποιώντας love game εκατέρωθεν (40-0), ενώ στο 3ο game ο Στέφανος “απεγκλωβίστηκε” με εντυπωσιακό τρόπο από το break point του Αυστραλού αντιπάλου του, προκειμένου να διατηρήσει το ισχνό του προβάδισμα (2-1).

Νέο love game από τον Τόμπσον, επαναφέροντας το ισόπαλο σκορ (2-2), το οποίο παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον No. 87 του κόσμου να χαρίζει ελάχιστους πόντους από το σερβίς του στον 24χρονο Έλληνα, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έπαιρνε πολλά ρίσκα, ενώ πολλές επιλογές του να τρέξει προς το φιλέ δεν του βγήκαν σε καλό (6-6).

Η πρώτη στροφή του αγώνα οδηγήθηκε σε tie-break, για να κριθεί εκεί ο νικητής του πρώτου σετ, και μετά από 8 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα ο Τζόρνταν επικράτησε με 7-0, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το καθαρό του μυαλό, αλλά και τις εύστοχες επιστροφές του (7-6(0).

Στο 2ο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πετύχει αυτό που δεν του επέτρεπε ο Αυστραλός αντίπαλός του να κάνει στο πρώτο μέρος του αγώνα, να απειλήσει με αξιώσεις το σερβίς του, και μάλιστα, με το πρώτο break point του κατάφερε να του σπάσει το σερβίς και να προηγηθεί (1-0).

Άμεση ήταν η απάντηση του Τόμπσον, που κράτησε τον Στέφανο στο 15 και πήρε πίσω το break, όμως με μία εντυπωσιακή backhand λόμπα-επιστροφή, ο No. 2 του ταμπλό κατάφερε να κάνει το δεύτερο διαδοχικό του break, και εν συνεχεία να υπερασπιστεί το σερβίς του, για να πάρει απόσταση ασφαλείας (3-1).

Στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αμφότεροι δε λάθεψαν από το σερβίς τους, με την κατάσταση αυτή να ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, που έφτασε χωρίς λάθη και κινδύνους στην ισοφάριση των σετ, στέλνοντας το ματς στο decider (6-4).

Στο 3ο σετ, o 28χρονος Αυστραλός κατάφερε να σώσει δύο break points του Στέφανου, και να υπερασπιστεί τελικώς το σερβίς του, παίρνοντας το πρώτο προβάδισμα της 3ης στροφής του αγώνα (1-0), για να ισοφαρίσει αστραπιαία ο Στέφανος, κρατώντας τον αντίπαλό του στο μηδέν (1-1).

Μέχρι και το 8ο game ο Τόμπσον κρατούσε αυτό το ισχνό προβάδισμα, λόγω του ότι σέρβιρε πρώτος εξ’ αρχής, με τον Τσιτσιπά να μένει και αυτός “πιστός” στον καλό του εαυτό από τη γραμμή του σερβίς, και να διατηρεί τις ισορροπίες (4-4).

Έφτασε μία ανάσα μακριά από το break point ο Έλληνας τενίστας στο αμέσως επόμενο game, όμως για μία ακόμα φορά ο Αυστραλός βγήκε “από τα σχοινιά” και διατήρησε το μικρό προβάδισμα (5-4), νέα ισοπαλία στο 10ο game (5-5), ενώ ο Τζόρνταν διασφάλισε το 2ο tie-break του παιχνιδιού στη χειρότερη (για τον ίδιο) περίπτωση (6-5).

Ο Στέφανος δεν απογοήτευσε, και με ένα ακόμα love game στο σερβίς του έστειλε το ματς ξανά στη μίνι-παράταση (6-6), όπου μετά από 10 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα “μάχης”, ο Αυστραλός κατάφερε να κάνει το mini break την ώρα που το μπαλάκι… έκαιγε, και με το πρώτο του match point να πάρει μία μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του PBN Paribas Open.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις