fbpx

Indian Wells, Τσιτσιπάς: «Προτεραιότητά μου να προετοιμάσω το σώμα μου για τη σεζόν στο χώμα» (vid)

Indian Wells, Τσιτσιπάς: «Προτεραιότητά μου να προετοιμάσω το σώμα μου για τη σεζόν στο χώμα» (vid)

Αρκετά αποκαλυπτικός, τόσο για το πως βλέπει τις συμμετοχές του σε Indian Wells και Miami Open, όσο και για τον πρόσφατο τραυματισμό του ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μία μέρα πριν την πρεμιέρα του στο πρώτο ATP Masters της χρονιάς, απέναντι στον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον, για τον 2ο γύρο του BNP Paribas Open.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για το που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στις επερχόμενες διοργανώσεις, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία του, από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε στον ώμο.

Παράλληλα, ο No. 3 του κόσμου αναφέρθηκε και στο που εστιάζει αυτή την περίοδο, ενώ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του στο Australian Open της Μελβούρνης, αλλά και για το Davis Cup που ακολούθησε.

«Ακόμα βρίσκομαι σε στάδιο αποθεραπείας. Δεν θα υποκριθώ, ούτε θα πω ότι είμαι φαβορί ή ότι έχω καλές πιθανότητες να φτάσω μακριά σ’ αυτό το τουρνουά, δε θα ήταν σωστό. Δεν πιστεύω ότι είμαι στα φαβορί σ’ αυτά τα δυο τουρνουά. Αυτό δεν το έχω πει πολλές φορές αυτό στην καριέρα μου, όμως δε νομίζω ότι έχω τη δυνατότητα να πάω μακριά», ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητά μου είναι να προετοιμάσω το σώμα μου για να είμαι έτοιμος για τη σεζόν στο χώμα. Μ’ αρέσει που βρίσκομαι εδώ, μου αρέσουν πολύ αυτά τα τουρνουά και στοχεύω σε τίτλους Masters, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μπορέσω να κάνω την καλύτερή μου εμφάνιση».

Σχετικά με τον τραυματισμό του ανέφερε: «Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, άλλαξα κάποια πράγματα στην προετοιμασία μου και με βοήθησαν να είμαι σταθερός στο παιχνίδι μου στην Αυστραλία, μπορείτε να δείτε και στα βίντεο ότι έχει αλλάξει λίγο η τεχνική μου. Αυτό είχε όμως έναν αντίκτυπο στον ώμο μου.

Είμαι άτυχος που ήρθε σ’ αυτό το σημείο της σεζόν, μετά το δυνατό μου ξεκίνημα και τη συμμετοχή μου σε έναν τελικό Grand Slam. Πρέπει να έχω πίστη και να ακολουθήσω την καθημερινή μου ρουτίνα, για να επιστρέψω υγιής. Τα δυο τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί ο ώμος μου από τα συνεχή ματς και πρέπει να πάρω το χρόνο μου και να έχω τη σωστή ιατρική ομάδα δίπλα μου, ώστε να μην έχω ξανά τέτοιες επιπλοκές»

Σχετικά με το πως βλέπει την αγωνιστική του πορεία σε Indian Wells και Miami Open, είπε: «Δεν έχω προπονηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Δε νομίζω να έχω προπονηθεί ποτέ τόσο λίγο στην καριέρα μου. Πέρασα πολύ λίγες ώρες στο κορτ και είμαι περιορισμένος σε αυτά που μπορώ να κάνω, όμως αγαπώ αυτό το άθλημα και θέλω να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μου από την Καλιφόρνια, όπως και απ’ όλο τον κόσμο. Το κάνω για εκείνους».

Σχετικά με τα όσα πέτυχε στο Australian Open, ανέφερε: «Είναι ένα αποτέλεσμα που ήθελα, ειδικά στην Αυστραλία. Πάντα υπάρχουν θετικά συναισθήματα όταν βρίσκομαι εκεί. Υπάρχει σύνδεση μ’ αυτό το μέρος και με τον κόσμο που με στηρίζει. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα τη χρονιά με έναν τελικό Grand Slam, φυσικά δεν είναι ευχάριστο ότι δεν κατάφερα ούτε τώρα να κερδίσω, αλλά είχα έναν φοβερό αντίπαλο.

Ήταν οδυνηρή ήττα, αλλά αμέσως ανασυντάχθηκα και επέτρεψα στον εαυτό μου να συνεχίσει δυνατά, αν και δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο επόμενο τουρνουά, λόγω του τραυματισμού μου, που επιδεινώθηκε στο Davis Cup. Ήμουν και κουρασμένος ψυχολογικά, γιατί είχα παίξει πολύ τένις εκείνες τις εβδομάδες. Έφτασα στα όριά μου με πολύ έντονα ματς, ματς των 5 σετ μετά το United Cup, έβαλα μεγάλο βάρος στο σώμα μου».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις