fbpx

Tie Break Tens: Ως τα ημιτελικά Τσιτσιπάς-Σάκκαρη, πρωταθλητές οι Φριτς-Σαμπαλένκα! (vid)

Tie Break Tens: Ως τα ημιτελικά Τσιτσιπάς-Σάκκαρη, πρωταθλητές οι Φριτς-Σαμπαλένκα! (vid)

Μέχρι την ημιτελική φάση κατάφεραν να προχωρήσουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μάρία Σάκκαρη στο Tie Break Tens του 2023 που διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του Indian Wells, αποτελώντας έτσι και ένα… ορεκτικό για το μεγάλο τουρνουά που ξεκινά σε λιγότερες από 24 ώρες. Στον τελικό, οι Τέιλορ Φριτς και Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησαν τους Χούμπερτ Χούρκατς και Ίγκα Σφιόντεκ, κατακτώντας τον τίτλο.

Η φετινή ήταν η πρώτη διοργάνωση Tie Break Tens όπου δεν υπήρχαν μάχες μονού, αλλά διπλού και μάλιστα μεικτού διπλού. Τα περισσότερα δίδυμα μάλιστα ήταν από… συμπατριώτες, με την περίπτωση του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη να υπάγεται σε αυτό το πλαίσιο.

Οι δύο Έλληνες νίκησαν στον πρώτο γύρο το δίδυμο του Κάμερον Νόρι και της Πάουλα Μπαντόσα (η οποία αντικατέστησε εκτάκτως την Έμα Ραντουκάνου) με σκορ 12-10.

Στα ημιτελικά, οι δύο Έλληνες συγκρούστηκαν με το πολωνικό δίδυμο των Χούρκατς και Σφιόντεκ. Εκεί ήρθε η ήττα με 10-7, στερώντας τους την ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό. Σημειώνεται πως για τον Τσιτσιπά αυτή ήταν η παρθενική παρουσία σε Tie Break Tens, σε αντίθεση με τη Σάκκαρη που είχε συμμετάσχει και στην έκδοση του 2022, φτάνοντας μάλιστα τότε και στον τελικό.

Στον μεγάλο τελικό ο Αμερικανός Τέιλορ Φριτς και η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα εμφανίστηκαν ανώτεροι στα πιο οριακά σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν στο φινάλε με 10-8 των Χούρκατς και Σφιόντεκ.

Αν και όλο το τουρνουά είχε εξαιρετικά χαλαρό και εύθυμο κλίμα, αυτό δεν έκανε λιγότερο σημαντικό το χρηματικό έπαθλο των 200.000 δολαρίων που παρέλαβαν οι δύο πρωταθλητές και θα μοιραστούν μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις