fbpx

ATX Open: Αρνήθηκε τη χειραψία η Κόστιουκ (vids)

ATX Open: Αρνήθηκε τη χειραψία η Κόστιουκ (vids)

Η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ πήρε τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA Tour ωστόσο αρνήθηκε να δώσει το χέρι στη Ρωσίδα αντίπαλό της Βαρβάρα Γκράτσεβα.

 Η Κόστιουκ αφιέρωσε τη νίκη της στο λαό της Ουκρανίας και κράτησε το λόγο της όταν είπε ότι δεν θα δώσει το χέρι της σε παίκτρια από Ρωσία και Λευκορωσία. «Ούσα στη θέση που βρίσκομαι τώρα είναι εξαιρετικά ξεχωριστό για εμένα να παίρνω αυτό τον τίτλο», είπε. «Θέλω να αφιερώσω αυτό τον τίτλο στην Ουκρανία και σε όλους τους ανθρώπους που μάχονται και πεθαίνουν αυτή την στιγμή.

 Η 20χρονη μπήκε στο τουρνουά ως νούμερο 52 στην παγκόσμια κατάταξη και νίκησε στα ημιτελικά του ATX Open την Ντανιέλ Κόλινς φτάνοντας για πρώτη φορά σε τελικό WTA Tour μετά την παρουσία της στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Απέναντι στην Γκράτσεβα, νούμερο 88 κόσμου, η Κόστιουκ πήρε τη νίκη και τον τίτλο με 6-3 7-5 και ανέβηκε στην 45η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

YouTube video

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό με παρούσα την Κόστιουκ καθώς η ίδια είχε αρνηθεί να δώσει το χέρι και στη Βικτόρια Αζαρένκα κατά τη διάρκεια του περυσινού US Open.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις