fbpx

Dubai Open: Πρωταθλητής ο… επιβλητικός Μεντβέντεφ! (vid)

Dubai Open: Πρωταθλητής ο… επιβλητικός Μεντβέντεφ! (vid)

Πρωταθλητής στο Dubai Open για πρώτη φορά στην καριέρα του στέφθηκε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη Ρώσος επικράτησε με 6-2, 6-2 του συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ, οπότε και τον… διαδέχθηκε στον “θρόνο”, μιας και ο Ρούμπλεφ είχε πάρει το τρόπαιο το 2022. Σημειώνεται πως έτσι ο Μεντβέντεφ έφτασε στην κατάκτηση τριών τίτλων σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες, αφού είχαν προηγηθεί τα Rotterdam Open και Doha Open.

Από το πρώτο κιόλας σετ ο Μεντβέντεφ φρόντισε να… ζορίσει το δεύτερο σερβίς του Νο6 στον κόσμο Ρούμπλεφ, υποχρεώνοντάς τον να πάρει μόλις το 27% των πόντων που έπαιξε εκεί (3/11). Ο Ρούμπλεφ, αντιθέτως, απέτυχε να πιέσει το αντίπαλο σερβίς, ο ίδιος αντιμετώπισε πέντε μπρέικ πόιντ και δεχόμενος μπρέικ στο 1ο και το 7ο γκέιμ έγινε το 6-2.

Στο δεύτερο μέρος ξανά ο Ρούμπλεφ εμφανίστηκε πλημμελής στο δεύτερο σερβίς του (3/10 πόντους), την ώρα που ο αντίπαλό του δεν κινδύνευσε ποτέ. Από το 2-2 και μετά ο Μεντβέντεφ πήρε έτσι τέσσερα διαδοχικά γκέιμ για να φτάσει στο 6-2 και να δώσει τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 8 λεπτά παιχνιδιού.

Για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ αυτός ήταν συνολικά ο 18ος τίτλος καριέρας σε ένα σύνολο 30 τελικών. Επιπρόσθετα, ο Ρώσος έφτασε έτσι του πέντε σερί κερδισμένους τελικούς, με τον τελευταίο χαμένο του να είναι το Halle Open του 2022 από τον Χούμπερτ Χούρκατς. Από την άλλη, για τον Ρούμπλεφ αυτός ήταν ο 6ος χαμένος τελικός της καριέρας του, παραμένοντας με 12 τίτλους.

Σημειώνεται πως με την κατάκτηση του τίτλου το 2021 από τον Κάρεν Χατσάνοφ, η φετινή γίνεται η τρίτη διαδοχική χρονιά που ο πρωταθλητής προέρχεται από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις