fbpx

Back to back φιναλίστ στα διπλά του Μόναστιρ η Ελένη Χριστοφή

Back to back φιναλίστ στα διπλά του Μόναστιρ η Ελένη Χριστοφή

Φιναλίστ για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα τερμάτισε η Ελένη Χριστοφή στα διπλά του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων, το οποίο διεξήχθη στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που είχε για συμπαίκτριά της την Πάρις Κόρλεϊ, ηττήθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης από τις Φανγκζού Λίου (Κίνα) και Νάχο Σάτο (Ιαπωνία) με 2-0 σετ (6-4, 6-1), μετά από μία ώρα και 11 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ, Λίου και Σάτο ξεκίνησαν καλύτερα στο κορτ, κερδίζοντας τα πρώτα τρία games, έχοντας και break στο ενδιάμεσο, όμως το Ελληνοαμερικάνικο δίδυμο απάντησε στο σερί των αντιπάλων τους, ισοφαρίζοντας στο σκορ, έπειτα από άψογες υπερασπίσεις των σερβίς τους, αλλά και σβήνοντας το αρχικό break (3-3).

Στη συνέχεια, η ομάδα της Χριστοφής έκανε ξανά break, αποκτώντας προσωρινό προβάδισμα (4-3), όμως η Κινέζα με την Γιαπωνέζα απάντησαν αμέσως με το ίδιο νόμισμα, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με love game (40-0), και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη στροφή του αγώνα με το 3ο ομαδικό τους break (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο σετ, μέχρι τα πρώτα δύο games το παιχνίδι έδειχνε ισορροπημένο, όμως η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στις Λίου και Σάτο, που με σερί 5/5 κερδισμένα games, έχοντας στο ενδιάμεσο δύο νέα break, κατάφεραν να πάρουν τη straight νίκη, και να κατακτήσουν τον τίτλο στην Τυνησία.

Αυτός, όπως προαναφέραμε, ήταν ο δεύτερος διαδοχικός τελικός των No. 2 του ταμπλό της διοργάνωσης, ενώ στους τελευταίους 8 αγώνες έχουν συγκομιδή 6 νικών, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις