fbpx

Γραμματικοπούλου-Ρουτουτζά 2-1: Πρόκριση στους “8” του Μπανγκαλόρ της Ινδίας

Γραμματικοπούλου-Ρουτουτζά 2-1: Πρόκριση στους “8” του Μπανγκαλόρ της Ινδίας

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, το οποίο διεξάγεται στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας, το χρονικό διάστημα 27/02-05/03.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 26χρονη Ινδής, αλλά και No. 418 στην παγκόσμια κατάταξη, Μποσλί Ρουτουτζά, με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 7-5), μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει στη διοργάνωση, με φόντο την είσοδό της στην τελική 4αδα.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι έδειχνε αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 4ο game (2-2), όμως η Γραμματικοπούλου από εκείνο το σημείο κατάφερε να κυριαρχήσει στο κορτ, σπάζοντας δύο διαδοχικές φορές το σερβίς της αντίπαλής της, ενώ δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς της, για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, αν και πάλι η Βαλεντίνη έδειχνε να “καθαρίζει” το παιχνίδι, με τη διαφορά μεγάλη στο 7ο game, και έχοντας ήδη 3(!) νέα break (5-2), είδε την Ρουτουτζά να επιστρέφει δυναμικά στην αναμέτρηση, να σβήνει όλα τα break φτάνοντας στην ισοφάριση (5-5), ενώ κατάφερε να αποσοβήσει και το tie-break, πραγματοποιώντας ένα ακόμα break στο 12ο game, για την ισοφάριση στα σετ (7-5).

Στο decider, η Ινδή είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ στην αρχή, και με 3/3 κερδισμένα games έχτισε από νωρίς διαφορά για την ανατροπή (3-0).

Η Ελληνίδα με ένα μεγάλο hold στο αμέσως επόμενο, αλλά και με 4(!) διαδοχικά break, μέχρι το 11ο game, κατάφερε να ανατρέψει τη μεγάλη διαφορά, ενώ στο κομβικό 12ο game άφησε την Ρουτουτζά στους δύο πόντους, για να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη και πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Εκεί, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 26χρονης Ντέα Χέρτζελας από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που βρίσκεται στο No. 365 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις