fbpx

Σαν σήμερα: Η ιστορική άνοδος του Τσιτσιπά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης (vid)

Σαν σήμερα: Η ιστορική άνοδος του Τσιτσιπά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης (vid)

Σαν σήμερα, 1η Μαρτίου του 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον Γάλλο και No. 23 (τότε) της παγκόσμιας κατάταξης, Γκαέλ Μονφίς, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Dubai Tennis Championships, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top-10.

O 27χρονος Έλληνας τενίστας είχε πραγματοποιήσει μία απίστευτη ανατροπή, καθώς έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά κατάφερε να κερδίσει τα επόμενα δύο στο tie-break, και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Ντουμπάι, όπου και ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό να παίρνει μία άτυπη “ρεβάνς” για την ήττα του από τον Στέφανο στο Australian Open της ίδιας χρονιάς.

Από τότε, ο No. 3 (πλέον) της παγκόσμιας κατάταξης δεν έχει φύγει από το Top-10, με τον ίδιο να αναφέρει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ότι: «Όλος ο αγώνας άλλαξε από το πουθενά. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Το ότι κερδίζω μεγάλους παίκτες, που ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να φτάσω στο top 10 κάποια στιγμή και το κατάφερα σήμερα. Δεν ξέρω, πιθανόν να είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις