fbpx

Γραμματικοπούλου-Καντάρ 2-1: Πρόκριση στους “16” στο 25αρι της Ινδίας

Γραμματικοπούλου-Καντάρ 2-1: Πρόκριση στους “16” στο 25αρι της Ινδίας

Την πρόκριση για τη φάση των “16” του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων στην Ινδία πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, το οποίο διεξάγεται το χρονικό διάστημα 27/02-05/03.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Έλενα Τεοντόρα Καντάρ με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-4), μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα, και συνεχίζει στη διοργάνωση, με φόντο μία θέση στην τελική 8αδα.

Στο 1ο σετ, η Βαλεντίνη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο κορτ, έχοντας μέχρι το 6ο game 3 break(!), αλλά και 2 υπερασπίσεις στο σερβίς της, έχοντας δημιουργήσει μεγάλη απόσταση από την αντίπαλή της, και χωρίς προβλήματα έκλεισε την πρώτη στροφή του αγώνα, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-2).

Στο 2ο σετ, μέχρι το 4ο game το ματς έμοιαζε ισορροπημένο, με τις δύο τενίστριες να μοιράζονται από ένα break (2-2). όμως η Ελληνίδα ξανά έσπασε το σερβίς της Καντάρ, και εν συνεχεία αύξησε ξανά τη διαφορά, παίρνοντας στις λεπτομέρειες το game από το δικό της σερβίς (4-2).

Η διαφορά παρέμεινε ίδια και μετά το τέλος του 8ου game (5-3), αλλά η 29χρονη Ρουμάνα επέστρεψε στο παιχνίδι δυναμικά, κατακτώντας όλα τα επόμενα games, για να ισοφαρίσει στα σετ, και να οδηγήσει την αναμέτρηση σε τρίτο και καθοριστικό.

Εκεί, και πάλι η No. 197 του κόσμου μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από μεγάλο hold στο 4ο game και break στο αμέσως επόμενο (3-2), αλλά η Ρουμάνα απάντησε με τον ίδιο τρόπο, και επανάφερε τις ισορροπίες (3-3).

Η Καντάρ πέρασε παροδικά μπροστά, εκμεταλλευόμενη το καλό σερβίς της (4-3), όμως η Βαλεντίνη ισοφάρισε άμεσα, την έσπασες το σερβίς για 7η (συνολικά) φορά στο παιχνίδι, και στο τελευταίο (10ο) game την κράτησε στο 15, για να πάρει τη μεγάλη νίκη, και την πρόκριση στον επόμενο γύρο (6-4).

Στους “16”, η Γραμματικοπούλου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο είτε της Ινδής Ρουτούτζα Μποσάλε, είτε της Λετονής Ντιάνα Μαρτσινκέβιτσα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις