fbpx

Dubai Open: Αδιανόητη ανατροπή για Ρούμπλεφ, έσβησε πενταπλό ματς πόιντ! (vid)

Dubai Open: Αδιανόητη ανατροπή για Ρούμπλεφ, έσβησε πενταπλό ματς πόιντ! (vid)

Μία νίκη που θα τη θυμάται… ως τα βαθιά του γεράματα πήρε ο Αντρέι Ρούμπλεφ στον 2ο Γύρο του Dubai Open, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στα προημιτελικά. Αν και βρέθηκε να έχει χάσει το πρώτο σετ και να βρίσκεται πίσω με 6-1 στο τάι μπρέικ του δεύτερου από τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φόκινα, ο απίθανος Ρώσος ανέτρεψε την κατάσταση και βγήκε νικητής με συνολικό σκορ 1-6, 7-6(6), 7-6(3). Έτσι, παραμένει ζωντανή και η πιθανότητα υπεράσπισης του τίτλου, μιας και ο Ρούμπλεφ είναι ο κάτοχός του από το 2022.

Στο πρώτο μέρος ο Νο6 στον κόσμο Ρώσος ήταν… εξαφανισμένος, με συνέπεια ο Νταβίντοβιτς Φόκινα να βρει δύο μπρέικ για να προηγηθεί με 5-0 και στη συνέχεια να κλείσει με άνεση το σετ στο 6-1. Πλήρης ήταν η διαφοροποίηση στο δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά κανείς από τους δύο δεν δημιούργησε ευκαιρία για σπάσιμο το αντίπαλου σερβίς και όλα έμελλε να κριθούν στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Νο29 στον κόσμο Ισπανός προηγήθηκε με 6-1 έχοντας πέντε σερί ματς πόιντ(!) στη διάθεσή του. Ωστόσο, ο απίστευτος Ρούμπλεφ τα έσβησε όλα -δύο στο αντίπαλο σερβίς- και βρίσκοντας ένα επιπλέον μίνι μπρέικ έφτασε στο 8-6.

Στο τρίτος μέρος, ο Ρώσος είχε δύο μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ δίχως όμως να καταφέρει να τα αξιοποιήσει, οπότε ακολούθησε ξανά το τάι μπρέικ.

Αυτή τη φορά ο περσινός πρωταθλητής του Dubai Open ήταν εκείνος που προηγήθηκε με 6-1, είδε τον αντίπαλό του να σβήνει δύο ματς πόιντ, αλλά στην τρίτη ευκαιρία του έκανε το 7-3 και έδωσε τέλος στον αγώνα έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά μάχης.

Στα προημιτελικά ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα αναμετρηθεί με τον Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ, ο οποίος επίσης χρειάστηκε ανατροπή για να νικήσει με 3-6, 6-3, 6-3 τον Μίκαελ Ίμερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις