fbpx

Οι αριθμοί πίσω από το ρεκόρ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Οι αριθμοί πίσω από το ρεκόρ του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε την Στέφι Γκραφ και είναι πλέον εκείνος με τις περισσότερες εβδομάδες στην πρώτη θέση του κόσμου.

Έχοντας ήδη το ρεκόρ στο ATP Tour με διαφορά από τον δεύτερο, τον Ρότζερ Φέντερερ, που βρέθηκε σε αυτή τη θέση για 310 εβδομάδες και τον τρίτο Πιτ Σάμπρας που το έκανε για 286, ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε και την επίδοση της Γερμανίδας με 377.

Ο Σέρβος βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή το καλοκαίρι του 2011 έχοντας μείνει τα προηγούμενα 3 χρόνια πίσω από τους Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο έχει και μία σειρά από άλλους σημαντικούς αριθμούς. Το μεγαλύτερο σερί παραμονής του στην κορυφή ήταν 122 εβδομάδες, από τον Ιούλιο του 2014 έως το Νοέμβριο του 2016.

 Ο ίδιος είναι κάτοχος 22 Γκραν Σλαμ τίτλων, όσους έχει και ο Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς ωστόσο έχει πάρει τους 13 από τους 22 τίτλους του όντας νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή είναι η 7η φορά που βρίσκεται στην πρώτη θέση ενώ 7 είναι και οι φορές που έχει κλείσει μία χρονιά ως Νο. 1.

 Σε ηλικία 35 ετών και 9 μηνών ο Τζόκοβιτς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία που βρίσκεται στην κορυφή στην ιστορία του αθλήματος, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Φέντερερ που ήταν ο Νο. 1 σε ηλικία 37 ετών και 10 μηνών. Για να σπάσει αυτό το ρεκόρ ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να είναι στην πρώτη θέση τον Απρίλιο του 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις