fbpx

Κινδυνεύει το ρεκόρ του Ναδάλ

Κινδυνεύει το ρεκόρ του Ναδάλ

Την ημέρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσπασε το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο. 1, ο Ράφαελ Ναδάλ δείχνει ότι δεν θα σπάσει το ρεκόρ της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Ο Ισπανός υποχώρησε στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στη χαμηλότερη που έχει βρεθεί από τον Ιανουάριο του 2017. Ο 36χρονος δεν έχει αγωνιστεί από το αυστραλιανό όπεν καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από τραυματισμό και έχει χάσει 500 βαθμούς καθώς δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο όπεν Μεξικού.

 Ο ίδιος έχει 3.315 βαθμούς και έμεινε πίσω από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ ο οποίος νίκησε τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Qatar Open. Το πιο σημαντικό στην περίπτωσή του είναι το γεγονός ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός της πρώτης δεκάδας για πρώτη φορά από το 2005.

 Ο Ναδάλ δεν έχει μείνει ποτέ εκτός δεκάδας από τότε που μπήκε σε αυτή με τη νίκη του στον τελικό του Barcelona Open σε ηλικία τότε 18 ετών. Το 2020 έσπασε το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς με 789 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 10 και πλέον μετράει 910 με το ρεκόρ να κατέχει η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα που έφτασε τις χίλιες εβδομάδες στην σειρά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις