fbpx

Dubai Open: Πρόκριση-θρίλερ για Τζόκοβιτς! (vid)

Dubai Open: Πρόκριση-θρίλερ για Τζόκοβιτς! (vid)

Του… Τόμας Μάχατς τα δόντια αντίκρισε στον 1ο Γύρο του Dubai Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που εν τέλει υπερίσχυσε με 6-3, 3-6, 7-6(1) του Τσέχου για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αν και η εύκολη επικράτηση στο τελικό τάι μπρέικ υποδεικνύει μία άνεση στο φινάλε, ο Νο1 στον κόσμο Σέρβος χρειάστηκε να καταθέσει πολλή ενέργεια και ιδρώτα στο κορτ για να φτάσει ως εκεί.

Ο 35χρονος Τζόκοβιτς, στο πρώτο του ματς μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, βρήκε στο πρώτο σετ το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Νο130 στον κόσμο Τσέχος απάντησε άμεσα μειώνοντας σε 3-2.

Παρόλα αυτά, η… ελπίδα έσβησε γρήγορα για τον Μάχατς, καθώς με νέο μπρέικ ο Σέρβος ανέβηκε στο 4-2 και έκτοτε διατήρησε με ασφάλεια το σερβίς του για να φτάσει στο 6-3.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τσέχος ξεκίνησε με μπρέικ στο 2ο γκέιμ, ενώ στο 4ο γκέιμ προηγήθηκε με 15-40, αποτυγχάνοντας όμως να ξανασπάσει το αντίπαλο σερβίς. Έκτοτε, το μοναδικό… παράθυρο ευκαιρίας για τον Τζόκοβιτς εμφανίστηκε στο 9ο γκέιμ, όμως απώλεσε το μοναδικό του μπρέικ πόιντ, οπότε ο Μάχατς έκλεισε το σετ στο 6-3.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Τζόκοβιτς να σβήνει μπρέικ πόιντ στο εναρκτήριο γκέιμ και τελικά να βρίσκει ο ίδιος μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1. Για άλλη μία φορά όμως ο απίθανος 22χρονος είχε απάντηση και την έβγαλε στο 7ο γκέιμ όπου βρήκε το μπρέικ για να μειώσει σε 4-3 και εν συνεχεία να ισοφαρίσει.

Στη συνέχεια δεν ακολούθησε άλλη απειλή για τα σερβίς, με συνέπεια να ακολουθήσει το τάι μπρέικ. Εκεί, κομβικό ήταν το διάστημα που με δύο μίνι μπρέικ ο Σέρβος ανέβηκε από το 2-1 στο 4-1. Το σκορ έγινε 6-1 με δύο πόντους στο σερβίς του για να ακολουθήσει το 7-1 και το φινάλε της αναμέτρησης έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά σκληρής μάχης.

Στην επόμενη φάση ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αναμετρηθεί με τον Ταλόν Χρίκσπουρ, ο οποίος επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2 του Κονστάν Λεστιέν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις