fbpx

Dubai Open: “Ίδρωσε” αλλά προκρίθηκε ο Χούρκατς! (vid)

Dubai Open: “Ίδρωσε” αλλά προκρίθηκε ο Χούρκατς! (vid)

Αντιμέτωπος με μία έκπληξη πρώτου μεγέθους βρέθηκε στον 1ο Γύρο του Dubai Open ο Χούμπερτ Χούρκατς, ο οποίος εν τέλει υπερίσχυσε με 3-6, 6-3, 7-6(7) του Αλεξάντερ Σεφτσένκο, για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ουσιαστικά, ο 22χρονος Ρώσος έφτασε μία ανάσα από το να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του σε κυρίως ταμπλό τουρνουά της ATP, ωστόσο λύγισε στις λεπτομέρειες του φινάλε.

Στο πρώτο μέρος ο Νο119 στον κόσμο Σεφτσένκο έβγαλε στο κορτ το καλύτερό του παιχνίδι, ενώ χρειάστηκε να δείξει και απίστευτο πείσμα, σβήνοντας και τα 7 μπρέικ πόιντ(!) που είχε ο Χούρκατς. Αντιθέτως, ο Ρώσος αξιοποίησε το ένα και μοναδικό δικό του για να φτάσει στο 6-3.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Νο11 στον κόσμο Πολωνού να σβήσει δύο φορές άμεσο κίνδυνο στο σερβίς του. Στον αντίποδα, ο Σεφτσένκο έσβησε τα δύο από τα τρία μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε, με αποτέλεσμα ένα μπρέικ να κάνει τη διαφορά και να δώσει στον Πολωνό το σετ με 6-3.

Στο τρίτο μέρος, ο Χούρκατς βρήκε σχετικά νωρίς το μπρέικ και έφτασε στο 5-4 με το σερβίς στα χέρια του. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Ρώσος βρήκε το μοναδικό του μπρέικ πόιντ στο σετ, το αξιοποίησε για να ισοφαρίσει σε 5-5 και εν τέλει να οδηγήσει τη μάχη στο τάι μπρέικ. Στην τελική διαδικασία, ο Πολωνός προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Σεφτσένκο ισοφάρισε σε 4-4. Εν τέλει, χάνοντας πρώτα δύο ματς πόιντ στο 6-5 και στο 7-6, ο Χούρκατς βρήκε το τελευταίο πολύτιμο μίνι μπρέικ στον 16ο πόντο και με 9-7 έδωσε τέλος στη μάχη έπειτα από 2 ώρες και 1 λεπτό παιχνιδιού.

Στην επόμενη φάση ο Χούμπερτ Χούρκατς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πάβελ Κοτόφ, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 5-7, 7-6(3) του Αλεξέι Ποπίριν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις